Πέθανε ο πατέρας της Bossa Nova, Joao Gilberto

Ήταν 88 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/07/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος μουσικός Joao Gilberto, θεωρούμενος ως ένας από τους πρωτοπόρους της Bossa Nova πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο θάνατός επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του: «Ο πατέρας μου πέθανε. Η μάχη του ήταν ευγενής, προσπάθησε να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ενώ έχανε την αυτονομία του», έγραψε ο Ζοάο Μαρτσέλο γι' αυτόν τον θρύλο της βραζιλιάνικης μουσικής που ζούσε φτωχός και μόνος στο Ριο.
19103390lpw 19103392 article joao gilberto jpg 6336311 1250x625
Ο Joao Gilberto γεννήθηκε στην Μπαΐα της Βραζιλίας. Από μικρή ηλικία, η μουσική ήταν ένα μέρος της ζωής του. ο παππούς του, του αγόρασε την πρώτη του κιθάρα στην ηλικία των 14 ετών.

Οι πρώτες ηχογραφήσεις του Ζοάο είχαν κυκλοφορήσει στη Βραζιλία το 1951 και 1959 με την κυκλοφορία τεσσάρων τραγουδιών σε ένα δίσκο 45 στροφών. Για επτά χρόνια, η καριέρα του Ζοάο ήταν πολύ δύσκολη. Σπάνια είχε οποιαδήποτε εργασία, ήταν εξαρτημένος από τους φίλους του για τους χώρους διαμονής, και έπεσε σε χρόνια κατάθλιψη.

Τελικά, το 1955 τον βγάζει από το αδιέξοδο ο Λούιζ Τέλις, ηγέτης του συγκροτήματος Quitandinha Serenaders ο οποίος τον πήρε στο Πόρτο Αλέγκρε στη νότια Βραζιλία. Σε αυτή την επαρχιακή πόλη ο Ζοάο άνθισε μουσικά. Εκεί έγραψε το πρώτο κομμάτι της μπόσα νόβα το “Bim-Bom”.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!