Πέθανε ο εφευρέτης της κασέτας, Λου Ότενς

Ήταν 94 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/03/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Ολλανδία που είναι η πατρίδα του ήταν ένα μεγάλο όνομα, όπως και στο χώρο της μουσικής, καθώς ο Λου Ότενς ήταν διευθυντής ενός εργοστασίου της Philips και υπήρξε ο εφευρέτης της συμπαγούς κασέτας (Compact Cassette) που κυκλοφόρησε το 1963.

Τη δεκαετία του 1960, ο Lou Ottens (1926-20121), τότε επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων στο βελγικό υποκατάστημα Hasselt της εταιρείας Eindhoven Philips, ανακάλυψε την κασέτα.

Η εφεύρεση του Ottens ήταν μια μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Πάνω από 100 δισεκατομμύρια κασέτες έχουν πουληθεί από την κυκλοφορία τους το 1963.

Δεκαετίες αργότερα, ο Ottens ανέφερε ότι στη δεκαετία του 1960 δεν γνώριζε εντελώς την πρωτοποριακή έρευνα που έκανε αυτός και οι συνάδελφοί του : "Λοιπόν όχι. Ήμασταν μικρά αγόρια που παίζαμε διασκεδάζοντας. Δεν αισθανθήκαμε ότι κάναμε κάτι μεγάλο. Ήταν ένα είδος αθλητικής προπόνησης για μένα".

Σε μια συνέντευξη πριν από πέντε χρόνια, είπε με κάθε σεμνότητα ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τι εξακολουθούν να βλέπουν οι άνθρωποι σε αυτό το ξεπερασμένο "πράγμα" στον 21ο αιώνα.

Το 1979, ως διευθυντής του τμήματος ήχου της Philips, έθεσε επίσης τα θεμέλια του cd. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, αμέσως μετά από συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία όπου παρουσιάστηκε ο ψηφιακός δίσκος, ο Ottens μαζί μ’ ένα συνάδελφό του από το εμπορικό τμήμα και ένα αριθμό τεχνικών, “πέταξε” στην Ιαπωνία. Στις αποσκευές τους είχαν μερικούς ψηφιακούς δίσκους και ένα CD-player εργαστηρίου. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να βρει υποστηρικτές για το CD.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ορισμένες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η Sony προσφέρθηκε να το αναπτύξει από κοινού. Η εισαγωγή των πρώτων παικτών πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 1982. Το 1986 κυκλοφόρησε το CD-ROM και το 1988 το CD-R (recordable).

Στη συνέχεια, ο Lou Ottens έγινε διευθυντής του τμήματος βίντεο, όπου το Video 2000 παρουσιάστηκε εκείνη την εποχή. Αποσύρθηκε το 1986.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!