Οι νεκροί ράπερ αξίζουν περισσότερο…

Από τους καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής, που ο θάνατός τους δημιούργησε πολύ χρήμα για τις δισκογραφικές εταιρείες, ήταν οι ράπερ Τουπάκ Σακούρ και Notorious Β.Ι.G.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/05/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με έδρα το Λος Άντζελες και γιος μιας πολιτικοποιημένης οικογένειας που ανήκε στους Μαύρους Πάνθηρες ο Τουπάκ, και γέννημα-θρέμμα του Μπρονξ, πρώην βαποράκι ο Notorious Β.Ι.G., σκοτώθηκαν και οι δύο στο απόγειο της καριέρας τους από άγνωστους εκτελεστές.

Ο Τουπάκ Σακούρ εκτελέστηκε από κάποιον που τον πυροβόλησε από διερχόμενο αυτοκίνητο τον Σεπτέμβριο του 1996 στο Λας Βέγκας, ενώ ο Notorious Β.Ι.G. σκοτώθηκε τον Μάρτιο του 1997, στο Λος Αντζελες, όταν καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητό του πυροβολήθηκε από ένα διπλανό αυτοκίνητο. Οι δυο φόνοι αποδόθηκαν σε μια διαμάχη ανάμεσα στους ράπερ της Δυτικής και της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Το χρήμα ήρθε μετά. Η δισκογραφική του Τουπάκ Σακούρ κυκλοφόρησε μετά το θάνατό του έξι δίσκους με ακυκλοφόρητο υλικό, περισσότερους από όσους είχε ηχογραφήσει ο Τουπάκ όσο ζούσε, οι οποίοι μπήκαν όλοι στο τοπ 10 στις ΗΠΑ. Ενώ ο Notorious Β.Ι.G. δεν είχε αφήσει αρκετά τραγούδια πίσω του, οπότε μετά την κυκλοφορία δύο μεταθανάτιων δίσκων, η εταιρεία κυκλοφόρησε έναν ακόμα με τα καλύτερά του και το «Duets: The Final Chapter», που όπως περιγράφει ο τίτλος του είναι παλιά τραγούδια μαζί με κάποια ακυκλοφόρητα, όπου η φωνή τού νεκρού ανακατεύεται με το ραπ των ζωντανών.

Σύμφωνα με ένα παλιό δημοσίευμα του «Guardian», το όνομα του νεκρού Τουπάκ Σακούρ είχε κέρδη στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια, βάζοντάς τον στη λίστα των νεκρών αστέρων που το όνομά τους ακόμη πουλάει, από τον Ελβις μέχρι τον Τζίμι Χέντριξ και τον Μπομπ Μάρλεϊ.

Οπότε το συμπέρασμα του βιβλίου της δημοσιογράφου των «L.Α. Times», Κάθι Σκοτ, με τίτλο «The Murder of Biggie Smalls» που κυκλοφόρησε το 2000, δεν φαίνεται τόσο παράδοξο. Γιατί η Σκοτ είχε υποστηρίξει, σε πείσμα όλων των θεωριών περί αντίπαλων συμμοριών και πολέμου ανάμεσα στους ράπερ, ότι οι ίδιες οι δισκογραφικές τους εταιρείες είχαν υπογράψει τα συμβόλαια θανάτου, αφού οι συγκεκριμένοι ράπερ άξιζαν περισσότερο νεκροί παρά ζωντανοί.

Του Δημήτρη Αναστασόπουλου

Πηγή: www.enet.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!