Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ λέει όχι στην οπλοκατοχή & βγαίνει στους δρόμους

(VIDEO) «Ένας από τους καλύτερούς μου φίλους πυροβολήθηκε εδώ κοντά».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ κατεβαίνει στους δρόμους λέγοντας όχι στην οπλοκατοχή.


Ο βετεράνος τραγουδοποιός πήρε μέρος στις μεγάλες εκδηλώσεις κατά της χρήσης όπλων που έγιναν σε πολλές πόλεις της Αμερικής.

Άλλωστε ο ίδιος ο Πολ Μακ Κάρντνεϊ έχει προσωπικούς λόγους να αντιτάσσεται στην οπλοκατοχή: Ένας από τους καλύτερούς μου φίλους πυροβολήθηκε εδώ κοντά, δήλωσε στις κάμερες αναφερόμενος στον Τζον Λένον ο οποίος δολοφονήθηκε το 1980 κοντά στο Σέντραλ Παρκ.

Η κατάσταση στην Αμερική με τις δολοφονικές επιθέσεις όπλων σε σχολεία και δημόσιους χώρους έβγαλε στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, σε μια ιστορική κινητοποίηση ενάντια στα πυροβόλα όπλα, σε διάφορες πόλεις.

Στην Ουάσινγκτον, η ανθρωποθάλασσα ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο. Έφηβοι και ενήλικοι, σύμφωνα με τους οργανωτές είχαν βασικό σύνθημά τους: Ποτέ ξανά! 

Στη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Σικάγο, το Σεν Πολ της Μινεσότας, τη Βαλτιμόρη, τη Βοστόνη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, πολλές χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα που ξεκίνησε αυθόρμητα, μετά τη σφαγή 17 μαθητών και εκπαιδευτικών στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στο Πάρκλαντ της Φλόριντας, στις 14 Φεβρουαρίου.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης στο Λονδίνο, τη Στοκχόλμη και αλλού.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!