O Elvis Costello εκδίδει την αυτοβιογραφία του!

Χωρίς τη βοήθεια συγγραφέα ο Elvis Costello στην αυτοβιογραφία του ξεμπλέκει το κουβάρι της πολυδαίδαλης μουσικής ζωής του και όχι μόνο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των εκδόσεων «Penguin» το βιβλίο με τίτλο «Unfaithful Music and Disappearing Ink» θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2015.

Θα εξιστορεί την πορεία των 4 δεκαετιών στην καριέρα του Elvis Costello και θα αναλύει από μοναδική οπτική την - μερικές φορές αστεία - πορεία του προς την επιτυχία, την οποία ο ίδιος αποδίδει σε τύχη και πονηριά καθώς χρειάστηκε να διαχειριστεί επεισοδιακές αλλαγές στο ποπ στερέωμα.

Επίσης θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για συνεργασίες του με τους «The Attractions» και με άλλους καλλιτέχνες και αποκαλύψεις για συναισθηματικό υπόβαθρο σε πολλά από τα τραγούδια του καλλιτέχνη.

Η συνεργασία του με τους «The Attractions» σηματοδότησε την καριέρα του, αφού το πρώτο τους άλμπουμ «This Year’s Model» που κυκλοφόρησε το 1978 σημείωσε τεράστια και διαχρονική επιτυχία.  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2000 το περιοδικό «Q Magazine» το κατέταξε στη θέση 82 στα 100 καλύτερα Βρετανικά άλμπουμ και το 2003 το περιοδικό «Rolling Stone Magazine» το κατέταξε στη θέση 98 στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών!

Ο Elvis Costello έχει προγραμματίσει σειρά συναυλιών.


Χωρίς τη βοήθεια συγγραφέα, η αυτοβιογραφία ξεμπλέκει το κουβάρι της ζωής του Elvis Costello, ο οποίος γεννήθηκε το 1954 στα περίχωρα του Λονδίνου με το όνομα Declan Patrick MacManus και μεγάλωσε σε μία μουσική οικογένεια καθώς ο πατέρας του ήταν μουσικός της τζαζ και ο παππούς του τρομπετίστας.  Έδωσε την πρώτη του συναυλία στο Twickenham το 1969 και αργότερα υιοθέτησε το όνομα Elvis Costello.  Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Burt Bacharach, Bill Frisell και ο συνθέτης Ρίτσαρντ Χάρβεϊ.
Unfaithful Music and Disappearing Ink
Να σημειώσουμε ότι ο Elvis Costello έχει προγραμματίσει συναυλίες στη Βρετανία για τον Μάϊο και τον Ιούνιο και στις Η.Π.Α. αργότερα το καλοκαίρι.

Το video που ακολουθεί είναι από τη συμμετοχή του Elvis Costello στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του 2006 στον Καναδά, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία:                

Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!