Ο Donald Trump τίμησε τον Elvis Presley

Του απένειμε μεταθανάτια το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο εκλιπών rock'n'roller τιμήθηκε στην πρώτη τελετή απονομής του Μεταλλίου Ελευθερίας του Trump.

Το συγκεκριμένο βραβείο είναι η υψηλότερη τιμή που ένας πρόεδρος μπορεί να δώσει σε πολίτη και σχεδιάστηκε ως αναγνώριση σε εκείνους που έχουν «συμβάλει ιδιαίτερα στην ασφάλεια ή στα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη, τις πολιτιστικές ή άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες», σύμφωνα με το ομοσπονδιακό μητρώο.

Ο Elvis Presley ήταν ένας από τους επτά που τιμήθηκαν από τον Trump στην πρώτη τελετή του μετάλλιου της ελευθερίας από τότε που έγινε πρόεδρος. «Η Αμερική έχει ευλογηθεί να διαθέτει περισσότερη δεξιότητα, πάθος και ταλέντο από οπουδήποτε στη Γη», είπε ο Trump στη σχετική ομιλία του.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξήγησε ότι ο Presley επιλέχθηκε να λάβει το βραβείο επειδή «καθόρισε τον αμερικανικό πολιτισμό σε δισεκατομμύρια φίλους που τον αγαπούν ανά τον κόσμο. Συνδυάζοντας gospel, country, και rhythm & blues δημιουργούσε έναν ήχο το δικό του».

Άλλοι τραγουδιστές που έχουν λάβει την ίδια διάκριση στο παρελθόν είναι ο Bob Dylan, ο Stevie Wonder, ο Bruce Springsteen, η Aretha Franklin και η Diana Ross.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!