Ο Ντίας-Κανέλ έγινε ο πρώτος Κουβανός πρόεδρος που απέκτησε Twitter

«Ένας σύγχρονος Κουβανός»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Μιγκέλ Ντίας- Κανέλ έγινε  ο πρώτος Κουβανός πρόεδρος που απέκτησε λογαριασμό στο Twitter, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 16 χιλ. ακόλουθους μέσα σε λίγες ώrες.

«Βρισκόμαστε στην Πινάρ ντελ Ρίο όπου κυριαρχεί η αλληλεγγύη και οι προσπάθειες να ανακάμψουμε από τις επιπτώσεις του κυκλώνα Μάικλ», έγραψε ο πρόεδρος της Κούβας σε ένα από τα πρώτα του tweet.

Ο 58χρονος Ντίας- Κανέλ προσπαθεί να εκσυγχρονίσει την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης σε μια χώρα όπου οι πολίτες έχουν συνηθίσει τις αργές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Ο πρόεδρος της Κούβας επιθυμεί επίσης να ενισχύσει τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα, αν και λίγοι άνθρωποι έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο στο σπίτι τους και μόλις έχει αρχίσει να διαδίδεται το ίντερνετ στα κινητά τηλέφωνα.

«Ο νέος πρόεδρος είναι ένας σύγχρονος Κουβανός και (…) σήμερα προσαρμόζεται στις νέες μεθόδους επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο», επεσήμανε ο πολιτικός επιστήμονας Αρτούρο Λόπες- Λέβι.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές προσδοκίες από την κίνηση αυτή του Ντίας-Κανέλ, αν και αντικατοπτρίζει «την ικανότητά του να εκσυγχρονίσει τον τρόπο άσκησης της πολιτικής».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!