Ο David Bowie γνώριζε πότε θα πεθάνει ήδη από τα ‘70s

Είχε 30 - 40 χρόνια να προγραμματίσει τη ζωή του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη και κημπορντίστα του David Bowie, Mike Garson, ο εκλιπών καλλιτέχνης γνώριζε πότε θα πεθάνει, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Ο David Bowie πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016 μετά από μάχη με καρκίνο του ήπατος. Ήταν 69 ετών.

Μια νέα έκδοση της βιογραφίας του Mike Garson - ο οποίος έπαιξε σε εννέα στούντιο άλμπουμ του Bowie και τακτικά στις ζωντανές εμφανίσεις του -, γραμμένη από τον Clifford Slapper, θα κυκλοφορήσει τον Μάιο από την Backbeat Books.

Η ενημερωμένη έκδοση του βιβλίου που έχει τίτλο «Bowie's Piano Man: Η ζωή του Mike Garson» περιλαμβάνει ένα «ανέκδοτο» που ο Garson είχε αναφέρει σε ένα αφιέρωμα στον David Bowie τον Ιανουάριο του 2016, ισχυριζόμενος ότι ο Bowie ήταν πεπεισμένος ότι θα ζούσε μόνο 69 ή 70 χρόνια, μετά από μια συνάντηση με μέντιουμ στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Μιλώντας σχετικά, ο Garson ανέφερε στο Billboard: «Του είπε ότι θα πεθάνει ακριβώς όταν πέθανε. Ο David το γνώριζε και δεν το αμφισβήτησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Μου μίλησε γι’ αυτό με βεβαιότητα, το αποδέχτηκε και σχεδίασε το μέλλον του με βάση αυτό. Είχε 30, 40 χρόνια να προγραμματίσει τη ζωή του».

Υπάρχει όμως και μια κάπως διαφορετική εκδοχή αυτής της ιστορίας, καθώς ο σκηνοθέτης Francis Whately, υποστηρίζει στο Vanity Fair πως ο David Bowie είπε στον Garson πως είχε δει σε όνειρο ότι θα πεθάνει στην ηλικία των 69 χρόνων.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!