Με τη στολή της F1 κηδεύτηκε σήμερα ο Νίκι Λάουντα

(VIDEO & PHOTOS) Πάνω στο φέρετρο το κράνος του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Η τελετή για τον θρύλο της Formula 1 που έφυγε από τη ζωή στις 20 Μαΐου, σε ηλικία 70 ετών πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στέφανου.

Απλός κόσμος αλλά και εκπρόσωποι της Formula 1 παραβρέθηκαν στο τελευταίο αντίο.

Όπως ζήτησε η σύζυγος του Νίκι Λάουντα, Μπίργκιτ, μέσα στο φέρετρο τοποθετήθηκε η στολή του και πάνω από αυτό το κράνος του.

Παράλληλα ζήτησε να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η τελετή.
LAUDA1
Θυμίζουμε πως ο Λάουντα ήταν τρεις φορές πρωταθλητής και συγκεκριμένα το 1975, το 1977 και το 1984.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας, ενώ απεβίωσε κατά την διακομιδή του σε νοσοκομείο της Ζυρίχης.
LAUDA3
Ο Νίκι Λάουντα ενώ βρισκόταν στην Ίμπιζα για διακοπές η υγεία του παρουσίασε νέα επιπλοκή. Αρχικά δεν υπήρχε φόβος για την ζωή του και οι γιατροί είχαν πει στην οικογένεια του οτι θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Έγινε προσπάθεια να επιστρέψει στην Αυστρία, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει και σε ηλικία 70 ετών «έσβησε». Τους τελευταίους πέντε μήνες, μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο λόγω βαριάς γρίπης και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου.
LAUDA4
Το συμβάν που τον είχε σημαδέψει σημειώθηκε το 1976 στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ όταν μετά από ένα τρομερό ατύχημα, το πρόσωπό του υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Παρότι «φλέρταρε» έντονα με τον θάνατο και η υγεία του επιβαρύνθηκε, αυτός συνέχισε την καριέρα του και μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει ακόμη δύο πρωταθλήματα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!