Ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ έχει πέσει θύμα βιασμού

(VIDEO) «Υπήρξα θύμα παρενόχλησης από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και έχω επιζήσει από βιασμό σε ραντεβού».
13/06/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γνωστή και πολυβραβευμένη ηθοποιός Μίρα Σορβίνο αποκάλυψε την τραυματική εμπειρία που βίωσε, όταν έπεσε θύμα βιασμού από έναν άνδρα με τον οποίο είχε βγει ραντεβού.

Η πρωταγωνίστρια του «Ακαταμάχητη Αφροδίτη», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που διοργανώθηκε με αίτημα την αυστηροποίηση της νομοθεσίας στην Νέα Υόρκη για τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού, δήλωσε εμφανώς ταραγμένη:

«Το κίνημα του #MeToo υπήρξε γενικά υπέροχο, αλλά για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν κάτι το άκρως τραυματικό. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ξανά το παρελθόν και τους δαίμονές μου, με έναν τρόπο που δεν είχα προσχεδιάσει. Δεν είχα αντιμετωπίσει επαρκώς παλιά τραύματα ούτε είχα αποζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόμουν. Ο περασμένος 1,5 χρόνος ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα, δύσκολη και συνάμα υπέροχη περίοδος για μένα. Πλέον μπορώ να βρεθώ απέναντί σας και να σας πω ότι, όχι μόνο υπήρξα θύμα παρενόχλησης και βιαιοπραγίας από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά και ότι έχω δεχτεί σεξουαλική επίθεση και έχω επιζήσει από βιασμό σε ραντεβού»,

Στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τη Μίρα Σορβίνο ήταν και π Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Εξηγώντας τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για το βιασμό, η 51χρονη ηθοποιός ανέφερε:

«Στις περιπτώσεις βιασμού δευτέρου βαθμού, κατηγορία στην οποία θα ενέπιπτε ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Νιώθεις ότι με κάποιον τρόπο φταις εσύ, ότι έπρεπε να είχες φανεί πιο έξυπνη, ότι έπρεπε να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου καλύτερα, ότι δεν έπρεπε να είχες πιει εκείνο το ποτό, που μπορεί να περιείχε οτιδήποτε».

Η Μίρα Σορβίνο υπήρξε μία από τις πρώτες γυναίκες στο Χόλιγουντ που κατήγγειλαν ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με δηλώσεις της ο παραγωγός είχε προσπαθήσει να της κάνει μασάζ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο το 1995, και την «κυνηγούσε» συνεχώς πιέζοντάς την να κάνουν σεξ.

Μάλιστα είχε εμφανιστεί αιφνιδιαστικά και στο σπίτι της ένα βράδυ, ωστόσο εκείνη τηλεφώνησε αμέσως σε έναν φίλο της για να έρθει και να την προστατέψει. Η άρνησή της να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον παραγωγό είχε ως αποτέλεσμα η καριέρα της να κλονιστεί, αφού ο Γουάινστιν επέβαλλε τον αποκλεισμό της… από τα στούντιο.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates