Η Yoko Ono μηνύει εταιρεία αναψυκτικών!

Η Yoko Ono έχει προβεί σε νομικές ενέργειες κατά εταιρείας αναψυκτικών, προκειμένου να σταματήσει την πώληση της λεμονάδας «John Lemon».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Yoko Ono, χήρα του John Lennon, ισχυρίζεται ότι εταιρεία αναψυκτικών και οι διανομείς της «καταχρώνται την κληρονομιά του Beatle για να πουλήσουν τη σόδα τους», καθώς κυκλοφορούν λεμονάδα με το όνομα John Lemon. Για το λόγο αυτό η Yoko Ono προέβη σε νομικές ενέργειες, απειλώντας με πρόστιμα 5 χιλιάδων ευρώ την ημέρα ή 500 ευρώ ανά μπουκάλι που πωλείται.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Karol Chamera, από την πλευρά του δηλώνει ότι το εμπορικό σήμα John Lemon - που δημιουργήθηκε από τον πολωνό κατασκευαστή της λεμονάδας το 2014 - στην πραγματικότητα προηγείται εκείνου του νεκρού Beatle, του οποίου το όνομα δεν είχε εμπορικό σήμα μέχρι το 2016.

«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια υπόθεση λόγω της ομοιότητας του ονόματος, αλλά πρόκειται για δύο διαφορετικά ονόματα, δύο διαφορετικές μάρκες», δήλωσε, ενώ αρνήθηκε ότι η εταιρεία σκόπευε να εκμεταλλευτεί την ομοιότητα με το όνομα του μουσικού.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της Yoko Ono ισχυρίζονται ότι το διαδικτυακό μάρκετινγκ της εταιρείας αποδεικνύει το αντίθετο, καθώς, μεταξύ άλλων, μια ανάρτηση στο Facebook από τη σελίδα John Lemon Ιρλανδίας δείχνει μια μεγάλη τοιχογραφία του John Lennon να κρατάει λεμόνια με το λογότυπο της εταιρείας από κάτω.

Ο Chamera παραδέχτηκε ότι η εταιρεία δε θα μπορέσει να αντέξει μια νομική διαμάχη με τη Yoko Ono και θα προσπαθήσει να πουλήσει όλη τη λεμονάδα John Lemon πριν από τις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνία ως την οποία συμφώνησε να μετονομάσει το αναψυκτικό σε On Lemon.

Με πληροφορίες από το eastlondonadvertiser.co.uk.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!