Η συγκινητική ιστορία ενός άστεγου πιανίστα

(VIDEO) Γνωρίστε τον Donald Gould, τον άστεγο πιανίστα που έγινε viral και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/05/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Ένας άστεγος πιανίστας, ο Donald Gould, έγινε viral και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα της ζωής του, παίζοντας πιάνο.


Ο Donald Gould είναι πρώην πεζοναύτης, με σπουδές στη μουσική, που ξεκίνησε παίζοντας κλαρινέτο στη στρατιωτική μπάντα. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε η σύζυγός του πέθανε ξαφνικά το 1998 και σύντομα αμέσως μετά, του αφαιρέθηκε η επιμέλεια του τρίχρονου γιού του, ενώ ο ίδιος κατέληξε ναρκομανής και άστεγος.

Δε φαινόταν να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αλλάξει η κατάστασή του προς το καλύτερο, αλλά, όντας ήδη στον έβδομο χρόνο αστεγίας, η πόλη Sarasota, της Florida των Ηνωμένων Πολιτειών, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της, τοποθέτησε 7 πιάνα σε δημόσιους χώρους, ώστε καθένας να μπορεί να παίζει.

Ο Donald Gould «εκμεταλλεύτηκε» την ευκαιρία παίζοντας καθημερινά για τους περαστικούς, ώσπου, το 2015, κάποιος άγνωστος τον βιντεοσκόπησε ενώ έπαιζε το «Come Sail Away» των STYX και ανέβασε το βίντεο στο YouTube.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή και το βίντεο έφτασε τα 2 εκατομμύρια views, σε μόλις δύο μέρες. Στη συνέχεια, κάποιος έστησε μια Crowdfunding καμπάνια, για να βοηθήσει τον Donald να σταθεί και πάλι στα πόδια του, η οποία σε 8 μέρες συγκέντρωσε πάνω από 40 χιλιάδες δολάρια. Ταυτόχρονα, ο Donald δέχτηκε δεκάδες προτάσεις να ξεκινήσει να παίζει σε μουσικούς χώρους και απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά.

Η μεταμόρφωσή του ήταν απίστευτη. Επανασυνδέθηκε με το γιο του και τους φίλους του και βρήκε σύντροφο. Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Walk on water» και μέχρι σήμερα, που πλέον ζει στη Γερμανία, κάνει αυτό που αγάπησε περισσότερο στη ζωή του: παίζει πιάνο.

Η ιστορία του εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βιογραφικό του Donald Gould.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!