H Apple Music «υποκύπτει» στην Taylor Swift

Μετά τις «απειλές» της διάσημης ποπ σταρ, η υπηρεσία streaming, Apple Music, θα πληρώνει τους καλλιτέχνες και για τη δοκιμαστική χρήση των πελατών της.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/06/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Η Taylor Swift, άστραψε και βρόντηξε, και δήλωσε πως θα αποσύρει τη μουσική της συντασσόμενη στο πλευρό των νέων καλλιτεχνών που θίγονταν από την απόφαση της Apple Music πως δεν πρόκειται να καταβάλλει δικαιώματα για τη χρήση τραγουδιών των καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμαστικής περιόδου. Αυτό ήταν ένα δέλεαρ για την πελατεία της εταιρείας… αλλά και ένα βασικό πλήγμα για τους δημιουργούς.

Η ανακοίνωση της Apple μετά την «απόσυρση» της Swift

Μετά τις δηλώσεις της Taylor Swift η υπηρεσία streaming, Apple Music βρέθηκε σε δύσκολη θέση, λίγες μέρες μόνο πριν το ξεκίνημα της λειτουργίας της στις 30 Ιουνίου.

Έτσι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Eddy Cue, δήλωσε πως η στάση της Swift τους έκανε να αλλάξουν την απόφασή τους και πως τελικά θα αμείβονται οι καλλιτέχνες για την περίοδο που οι πελάτες θα κάνουν δοκιμαστική χρήση του Apple Music.

Στα μηνύματα του, ο Eddy Cue αναφέρει χαρακτηριστικά: «πάντα θα σιγουρευόμαστε πως οι καλλιτέχνες θα πληρώνονται… σας ακούμε Taylor Swift και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!