Ένα βιντεοπαιχνίδι μπορεί να βοηθήσει στην αναστήλωση της Notre Dame

Tο «Assassin's Creed Unity» έχει ακριβείς αναπαραστάσεις του ναού
18/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπορεί τη Δευτέρα να καταστράφηκε από πυρκαγιά η Νοτρ Νταμ, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ορκίστηκε να ξαναχτίσει τον διάσημο καθεδρικό ναό. Με τις δωρεές να υπερβαίνουν, προς το παρόν, το 1 δισ. ευρώ, χρήματα συνέρρευσαν από τους μεγιστάνες της μόδας Φρανσουά-Ανρί Πινό (Kering) και Μπερνάρ Αρνό (LVMH). Ακόμη και η Apple δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει το εγχείρημα της αναστήλωσης. Τώρα, η προσοχή έχει στραφεί στο πώς θα αποκατασταθεί με ακρίβεια ένα κτίσμα ηλικίας αιώνων και εδώ ακριβώς έρχεται μια απίθανη πηγή πληροφοριών που ενδέχεται να φανεί χρήσιμη: ένα βιντεοπαιχνίδι.
assassinscreedunity
Το 2014, η Νοτρ Νταμ ήταν στο επίκεντρο του «Assassin's Creed Unity», μιας περιπέτειας που λάμβανε χώρα στο Παρίσι της Γαλλικής Επανάστασης. Η αυθεντικότητα του βιντεοπαιχνιδιού εξαρτιόταν από την καλλιτέχνη Καρολίν Μιους (Caroline Miousse), η οποία αφιέρωσε δύο ολόκληρα χρόνια για να μελετήσει ενδελεχώς τις λεπτομέρειες του καθεδρικού ώστε να τον απεικονίσει με ακρίβεια. Όπως είχε γράψει, στις 31 Οκτωβρίου του 2014, ο Άντριου Ουέμπστερ στο The Verge, «η Καρολίν Μιους μελέτησε εμβριθώς φωτογραφίες για να συλλάβει σωστά την αρχιτεκτονική του κτηρίου και δούλεψε με καλλιτέχνες υφής υλικών για να είναι σίγουρη ότι κάθε τούβλο ήταν όπως έπρεπε να είναι».
latest.0
Το «Assassin's Creed» είναι γνωστό για την αυθεντικότητα των αναπαραστάσεων ιστορικών κτηρίων. Αν και η Μιους ποτέ δεν είδε δια ζώσης τον καθεδρικό πριν τον ανακατασκευάσει ψηφιακά, η εταιρεία επιστράτευσε ιστορικούς που ήταν αυθεντίες στο θέμα. Η Μιους εργάστηκε μαζί τους, ερευνώντας την παραμικρή λεπτομέρεια: κρέμασε τα έργα τέχνης εκεί που στην πραγματικότητα ήταν στον ναό και πρόσθεσε και τα καμπαναριά με τις αιχμηρές απολήξεις (παρότι δεν υπήρχαν την περίοδο που εκτυλίσσεται η δράση του βιντεοπαιχνιδιού).
image
Είναι πιθανόν, οι λεπτομερείς διαστάσεις, οι αναφορές στα υλικά και η σχεδόν πιστή αναπαράσταση να είναι μια από τις πιο λεπτομερείς πηγές στις οποίες μπορούν να ανατρέξουν οι αρχιτέκτονες που θα επιφορτιστούν με τη αναστήλωση της Νοτρ Νταμ.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates