Avicii - Η δουλειά του τον δολοφόνησε!

(VIDEO) «Ήταν ένα ζόμπι. Είχε γεράσει. Δεν ήθελε να είναι ένα γρανάζι της μουσικής βιομηχανίας. Τον έριξαν μέσα σε όλο αυτό».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο φίλος και μέντορας του Avicii στα χρόνια της εφηβείας του, ο deejay Laidback Luke, δηλώνει στο People:


«Δεν ήθελε να είναι ένα γρανάζι της μουσικής βιομηχανίας. Τον έριξαν μέσα σε όλο αυτό», εξομολογήθηκε. «Το 2015 ήταν η τελευταία φορά που τον συνάντησα. Δεν υπήρχε ο Τιμ μέσα του. Ήταν ένα ζόμπι. Είχε γεράσει. Όταν τον είδα σε συναυλία του, ήταν σαν να μην είχε ζωή», συνεχίζει. «Το μόνο που ήθελε πραγματικά, ήταν να κάνει καλή μουσική».

Στο δημοσίευμα ένα άλλος φίλος του Avicii προσθέτει:

«Ο Τιμ ήταν ο Avicii, αλλά ο Avicii δεν έγινε ποτέ Τιμ. Ήταν ένας γλυκός, ευαίσθητος τύπος, από εκείνους που αποφεύγουν τις φασαρίες και τα πάρτι. Ο κόσμος, τα νυχτερινά μαγαζιά, όλες αυτές οι βδέλλες που υποδύονταν ότι ήταν φίλοι του, ήταν πολλά για να αντέξει η ευαίσθητη ψυχή του, τού στράγγιξαν τη ζωή… Ήθελε να βλέπει ταινίες τα βράδια, όχι να ξενυχτάει παίζοντας μουσική για ανθρώπους που δεν γνώριζε. Η δουλειά του τον δολοφόνησε!».

Η οικογένεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, του Σουηδού αστέρα της χορευτικής μουσικής, DJ και παραγωγού γνωστού ως Avicii, ο οποίος πέθανε στις 20 Απριλίου σε ηλικία 28 ετών, τονίζει στην ανακοίνωσή της:

«Ο αγαπημένος μας Τιμ ήταν ένας αναζητητής, μια εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή που έψαχνε απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Ένας υπερβολικά τελειομανής, ο οποίος ταξίδευε και δούλευε σκληρά με ρυθμό που οδήγησε σε έντονο στρες. Όταν σταμάτησε να περιοδεύει, ήθελε να βρει μια ισορροπία στη ζωή για να είναι ευτυχισμένος και να μπορεί να κάνει ό,τι αγαπούσε περισσότερο - μουσική.

Αγωνίστηκε πραγματικά με σκέψεις για το Νόημα, τη Ζωή, την Ευτυχία. Δεν μπορούσε να συνεχίσει πλέον. Ήθελε να βρει τη γαλήνη.

Ο Τιμ δεν ήταν φτιαγμένος για την επιχειρηματική μηχανή, στην οποία βρέθηκε, ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που αγαπούσε τους θαυμαστές του, αλλά απέφευγε τους προβολείς.

Τιμ, θα σε αγαπάμε πάντα και θα μας λείψεις πολύ. Ο άνθρωπος που ήσουν και η μουσική σου θα σε κρατούν πάντα ζωντανό. Η οικογένειά σου».

Η αιτία θανάτου του Avicii δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Να σημειώσουμε πως ο Avicii αποσύρθηκε από τις ζωντανές εμφανίσεις το 2016 στην απόγειο της επιτυχίας του, επικαλούμενος λόγους υγείας. Υπέφερε από προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης οξείας παγκρεατίτιδας, εν μέρει λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης και της σκωληκοειδούς απόφυσης το 2014. Σταμάτησε να πίνει αλκοόλ μετά τη χειρουργική επέμβαση, όμως μερικοί φίλοι του, συμπεριλαμβανομένου του συνεργάτη του, μουσικού παραγωγού, Νάιλ Ρότζερς είπαν ότι τον είχαν δει μεθυσμένο και αργότερα να επικρίνει τον εαυτό του.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!