5,75 εκατ. δολάρια για το σπίτι της Ζάχα Χαντίντ στο Μαϊάμι

Τιμή ευκαιρίας!
Μόλις 5,75 εκατομμύρια δολάρια κατέβαλε αυτός που αγόρασε το σπίτι της διάσημης αρχιτεκτόνισσας Ζάχα Χαντίντ στο Μαϊάμι.

Η τριών υπνοδωματίων και τεσσάρων λουτρών κατοικία ήταν η τελευταία της σταρ της αρχιτεκτονικής. Διέμενε εκεί όταν εργαζόταν για τον ουρανοξύστη One Thousand Museum, η κατασκευή του οποίου στην πόλη θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Το αγόρασε το 2010 και η κατοικία με συνολικό εμβαδόν 236 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην παγκοσμίου φήμης W South Beach. Αρχικά, ήταν δύο μονάδες, τις οποίες η ίδια η Ζάχα Χαντίντ απέκτησε για 4 εκατομμύρια δολάρια και διαμόρφωσε σε μία ενιαία κατοικία. Τα παράθυρα, από το πάτωμα έως την οροφή, βλέπουν στον Ατλαντικό κι επιτρέπουν στον ήλιο να λούζει τους εσωτερικούς χώρους.

Μετά τον θάνατό της, μπήκε αγγελία για την πώληση της κατοικίας, με αρχική τιμή 10 εκατομμύρια δολάρια. Τον Νοέμβριο του 2016, η τιμή έπεσε στα 6,5 εκατομμύρια. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις, πωλήθηκε αυτήν την εβδομάδα στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ATI System (έδρα η Νέα Υόρκη και η Βοστώνη) Ρέι Μπασιούνι.

zignavisual DSC 5298 299 300
zignavisual DSC 5307 8 9
zignavisual DSC 5310 1 2
zignavisual DSC 5310 1 2 twilgiht

zignavisual DSC 5320

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates