Τα γνωστά και άγνωστα «βουρκωμένα μάτια» του Λευτέρη Παπαδόπουλου με Λίντα & Νταλάρα

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Μαίρη Λίντα και Γιώργος Νταλάρας τραγουδούν, με άλλη μουσική, τους ίδιους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Τα γνωστά και άγνωστα «βουρκωμένα μάτια» του Λευτέρη Παπαδόπουλου με Λίντα & Νταλάρα Φωτογραφία: NDP Photo Agency

«Μπορεί…»


Το 1981 η Μαίρη Λίντα παρουσίασε έναν προσωπικό δίσκο, που κυκλοφόρησε από την Pan Vox με τίτλο «Θα σε περιμένω», με δώδεκα τραγούδια σε μουσική των Γιώργου Κριμιζάκη, Χρήστου Εμμανουήλ, Βασίλη Βασιλειάδη σε στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Λούλας Παπαγιαννοπούλου, Γιάννη Πάριου, Πάνου Φαλάρα, Γ. Βραδυνού, Δ. Πριονά και Χρήστου Εμμανουήλ.

Η ηχογράφηση έγινε στην Columbia από τον Σήφη Σιγανό, η ενορχήστρωση από τον Γιώργο Κριμιζάκη και τον Γιώργο Μανίκα, ο οποίος έκανε και την παραγωγή, ενώ η φωτογραφία στο εξώφυλλο ήταν της Αλίντας Μαυρογένη.
1.Μairi Linta Mporei
Οφείλω να ομολογήσω πως πέρα από κάποια «σκόρπια» τραγούδια, δεν είχα ακούσει ποτέ ολοκληρωμένο αυτό το δίσκο. Έτσι, όταν πριν από λίγες ημέρες έπεσε στα χέρια μου, έμεινα έκπληκτος, όταν φθάνοντας στο 4ο τραγούδι της πρώτης πλευράς, με τίτλο «Μπορεί» σε μουσική του Γιώργου Κριμιζάκη, άκουσα τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ήξερα ήδη από το γνωστό τραγούδι της Ελένης Καραΐνδρου «Τα βουρκωμένα μάτια μου» με τον Γιώργο Νταλάρα, από το soundtrack της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο μελισσοκόμος».

linta mikri 2

«Τα βουρκωμένα μάτια μου»


Τι είχε γίνει; Τους στίχους που είχε γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στα δυο κουπλέ του «Μπορεί» με την Μαίρη Λίντα, τους χρησιμοποίησε το 1986, με κάποιες αλλαγές, στο «Τραγούδι στο καφενείο», όπως ήταν ο δεύτερος τίτλος του τραγουδιού «Τα βουρκωμένα μάτια μου», στο οποίο ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε και έπαιξε μπουζούκι, κιθάρα και μπαγλαμά και Ελένη Καραΐνδρου έπαιξε πιάνο και έκανε φωνητικά. Η μουσική και τα τραγούδια της ταινίας συμπεριλήφθηκαν στο διπλό δίσκο που κυκλοφόρησε από τη Minos το 1986…
3.O melissokomos 2

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates