Σαν σήμερα γράφτηκε το πιο «γρήγορο» τραγούδι όλων των εποχών!

Δέκα μέρες μετά την ηχογράφησή του βρίσκονταν στα δισκάδικά σημειώνοντας πλατιά επιτυχία!
27/01/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 27 Γενάρη του 1970 ο John Lennon διάβαινε τις πύλες των θρυλικών Abbey Road Studios… Τον είχε ήδη επισκεφτεί νωρίτερα στο σπίτι του το «θείο πνεύμα της έμπνευσης».

Τηλεφώνησε στους φίλους μουσικούς και σε μια ευλογημένη μέρα, με καλή παρέα και παραγωγό τον περίφημο Phil Spector -στην πρώτη του απόπειρα με την αποχή του- έγραψε, ηχογράφησε και μιξάρισε το κομμάτι του.

Στις 6 Φλεβάρη το «Instant Karma!» κυκλοφορούσε σαν 45αρι στα δισκάδικα και σύντομα γινόταν Νο3 στην Αμερική, Νο5 στη Βρετανία και πρωτοκλασάτη επιτυχία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ήταν το πρώτο σόλο κομμάτι μέλους των Beatles που γνώριζε τέτοια ανταπόκριση. Τα προεόρτια της διάλυσης της μπάντας είχαν ανακοινωθεί…

Η εκπληκτική δουλειά του Αμερικανού Spector στο «Instant Karma!» τον έχρισε παραγωγό στο κύκνειο άσμα τους, τον μεγάλο δίσκο Let it be αλλά και στις ολοκληρωμένες σόλο δουλειές του Lennon και του Harrison -ο οποίος μετέχει στην ηχογράφηση- που ακολούθησαν.

Το «Instant Karma!» θεωρείται ίσως το πιο γρήγορο κομμάτι -εγγραφή και κυκλοφορία- όλων των εποχών.

Για την ταχύτητά του δήλωση του Lennon, τα λέει όλα: «wrote it for breakfast, recorded it for lunch, and we're putting it out for dinner».

Ο «τρόπος» του τραγουδιού επηρέασε πολλούς στην εποχή του αλλά και αργότερα. Οι Paul Weller, Duran Duran και U2 τον έχουν δηλώσει δημόσια.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates