Σ’ αγαπάω Ελλάδα

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα τραγούδι σε στίχους Σαράντη Αλιβιζάτου & μουσική Βαγγέλη Σερδάρη, με τη Μαρία Φωτίου.
14/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια φιλία πολλών ετών, πολλές συζητήσεις, απόψεις, ιδέες για την κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και το αποτέλεσμα ένα… η μουσική δημιουργία…

Μια παρέα που αντιδρά με τον δικό της τρόπο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας… Έτσι γεννήθηκε το «Σ’ αγαπάω Ελλάδα».

Τραγούδι: Μαρία Φωτίου
Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος
Μουσική: Βαγγέλης Σερδάρης

Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Cue
Ενορχήστρωση: Διαμαντής Καραγιαννακίδης

Μουσικοί:

Δημήτρης Λάππας (κιθάρες, μπουζούκι, μπαγλαμάς)
Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πιάνο, μπάσο)

Ηχοληψία: Γιάννης Μαυρίδης

Λίγα λόγια για τους συντελεστές


Μαρία Φωτίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από οικογένεια Εκπαιδευτικών και Μουσικών. Ο παππούς της κατασκεύαζε λατέρνες. Είναι Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθώς και Τμήματος Συντήρησης Βυζαντινών Έργων Τέχνης. Παρακολούθησε μαθήματα Θεωρίας Μουσικής, Κιθάρας και Φωνητικής και ασχολείται και η ίδια με την τραγουδοποιΐα. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως Γ. Μαρκόπουλος, Γ. Γλέζος, Λ. Κόκοτος, Γ. Ζήκας, Δ. Ζερβουδάκης, Κ. Καλδάρας, Σούλης Λιάκος κ.α. καθώς και με τραγουδιστές όπως Γ. Νταλάρας, Ε. Βιτάλη, Π. Γαϊτάνος κ.α. σε περιοδείες και εκδόσεις μουσικών έργων σε cd.

Σαράντης Αλιβιζάτος

Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Κωνσταντίνα, η Γλυκερία, η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, o Γιάννης Πάριος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Θέμης Αδαμαντίδης κ.ά. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Αντώνης Βαρδής, ο Μάριος Τόκας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης κ.ά.

Βαγγέλης Σερδάρης

Γεννήθηκε στην Καλλιρράχη της Θάσου. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Σπούδασε βυζαντινή μουσική και κλασσική κιθάρα. Συμμετείχε παρουσιάζοντας τη δουλειά του στα Τσιτσάνεια και στα Φεστιβάλ Ιθάκης και Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης γράφοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates