«Μεσάνυχτα βαθιά σκοτεινιασμένα» από την ταινία «Γκολ στον έρωτα»

Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της εποχής του, αλλά και του λαϊκού ρεπερτορίου γενικότερα. Ο Χρήστος Κολοκοτρώνης μπήκε…

δυναμικά στο τραγούδι στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και υπήρξε ο πρώτος διαφημισμένος στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού, που το όνομά του μπήκε ισότιμα πλάι σε εκείνο των συνθετών ή και σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνοντάς το! Έγραψε σπουδαία λαϊκά τραγούδια και μεγάλες επιτυχίες.

Το «Μεσάνυχτα βαθιά σκοτεινιασμένα» υπήρξε από τα ωραιότερα τραγούδια του, καθώς, και από τα ωραιότερα της εποχής του, αλλά, και του λαϊκού ρεπερτορίου γενικότερα.

Σύνθεση του σημαντικού λαϊκού συνθέτη και μπουζουξή Γιώργου Λαύκα, γραμμοφωνήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1954, με τον Σταύρο Τζουανάκο και τον Γιάννη Κυριαζή, ενώ, ακούστηκε και στο θερινό λαϊκό πάλκο της ταινίας «Γκολ στον έρωτα» όπου δέσποζε το συγκρότημα του Γιώργου Λαύκα με την ξεχωριστή ερμηνεύτρια του ελαφρού-μοντέρνου τραγουδιού Νινέτ Λαβάρ, τον εξαίρετο Γιάννη Κυριαζή, τον μεγάλο δεξιοτέχνη μπουζουξή Γιώργο Τσιμπίδη και τον σπουδαίο λαϊκό κιθαρίστα και αργότερα συνθέτη και τραγουδιστή Αντώνη Ρεπάνη!


 

 

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates