Γιώργος Σαμπάνης: 8 τραγούδια που ξεχώρισαν

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένας δημιουργός της εποχής του, που αγαπά βαθιά τη μουσική γενικότερα, το έντεχνο και το καλό λαϊκό τραγούδι.
Γιώργος Σαμπάνης: 8 τραγούδια που ξεχώρισαν Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Ο Γιώργος Σαμπάνης γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1983 στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι πρωταθλητής του στίβου και κατέχει 14 χρυσά, πανελλήνια μετάλλια, όμως η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική, με την οποία και ασχολείται από τα 13 του, όταν ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα.

Τον Οκτώβριο του 2007 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την ιδιότητα του συνθέτη και τραγουδιστή ενός single με τίτλο «Κάπου αλλού κι όχι εδώ», το οποίο περιείχε την επιτυχία «Σ’ αφήνω στον επόμενο», σε στίχους Γιάννη Δόξα, που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Το Μάρτιο του 2008 παρουσίασε το πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο με γενικό τίτλο «Χαράματα».

Σήμερα, έχοντας αποκτήσει μεγάλη προσωπική δισκογραφία, με τραγούδια που «κέρδισαν» το airplay των ραδιοφώνων, αλλά και την καρδιά του νεανικού κοινού, ο Γιώργος Σαμπάνης έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους frontmen της σύγχρονης σκηνής, αλλά και ως πολύ καλός και περιζήτητος δημιουργός, τραγούδια του οποίου έχουν τραγουδήσει σημαντικά ονόματα, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής, ο Αντώνης Ρέμος, η Πέγκυ Ζήνα και πάρα πολλοί άλλοι. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί με ξεχωριστούς στιχουργούς, όπως η Ελεάνα Βραχάλη, η Ελένη Γιαννατσούλια, ο Νίκος Μωραΐτης, ακόμα και ο Μάνος Ελευθερίου!

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι ένας δημιουργός της εποχής του, που όμως αγαπά βαθιά τη μουσική γενικότερα, το έντεχνο και το καλό λαϊκό τραγούδι. Παράλληλα, διαθέτει μουσική παιδεία, ταλέντο και συνέπεια στις επιλογές του, που διακατέχονται από μια σπάνια «ευγένεια», όπως εύκολα παρατηρεί όποιος τον παρακολουθεί, τόσο δισκογραφικά, όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλιά του, διαλέξαμε ν’ ακούσουμε ενδεικτικά 8 από τα ωραιότερα τραγούδια που έγραψε ή και τραγούδησε ο Γιώργος Σαμπάνης, ξεκινώντας από αυτό που τον έφερε πιο κοντά στο λεγόμενο «έντεχνο» κοινό.

Γιώργος Νταλάρας & Μπάμπης Στόκας - Κλειδαριές
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης - Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

Γιώργος Σαμπάνης - Άργησες πολύ
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης - Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

Γιώργος Σαμπάνης - Φταίει
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης - Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

Γιώργος Σαμπάνης - Μπορείς και χειρότερα
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης, Soumka - Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

Γιώργος Σαμπάνης - Επιλογή
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης - Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

Γιώργος Σαμπάνης - Μόνο εσύ
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης - Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

Αντώνης Ρέμος - Σπασμένα κομμάτια της καρδιάς
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης - Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης

Πέγκυ Ζήνα - Αφύλακτες Διαβάσεις
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης - Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Τελευταία δισκογραφική δουλειά το Γιώργου Σαμπάνη είναι το «Παράξενα δεμένοι» σε στίχους και πάλι της Ελεάνας Βραχάλη, ενώ αυτή την περίοδο ο ίδιος εμφανίζεται στο Romeo Club, κάθε Παρασκευή & Σάββατο.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates