Ένα ανέκδοτο τραγούδι του Δημήτρη Λάγιου και του Φώντα Λάδη

(ΑΚΟΥΣΤΕ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Κυκλοφόρησε πρόσφατα σε δίσκο.

Σαν σήμερα…


Στις 11 Απριλίου 1991 έφυγε από τη ζωή στη δημιουργική ηλικία των 39 ετών ο Δημήτρης Λάγιος…

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος τραγουδά για τα «Μαντεμοχώρια»


Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος του Τάκη Κωνσταντακόπουλου, με τίτλο «Συλλογή 3» και 21 καινούργια ή ανέκδοτα τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών.
1.Takis Konstantakopoulos Syllogi
Ανάμεσα στα 21 τραγούδια, είναι και δυο κομμάτια με στίχους του Φώντα Λάδη, το ένα σε μουσική του Μάνου Λοΐζου, με τίτλο «Το λιμάνι απόψε», που παρουσιάσαμε πριν από λίγες ημέρες και το άλλο σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου, με τίτλο «Μαντεμοχώρια», που βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες στο διαδικτυακό «αέρα».

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, που έπαιξε κλασική και ακουστική κιθάρα και μπάσο. Έπαιξαν επίσης η Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), ο Γιάννης Φύσσας (φυσαρμόνικα), η Βιβή Γκέκα (μαντολίνο) και ο Στέφανος Παπαγγελίδης (κρουστά). Δεύτερη φωνή στον Τάκη Κωνσταντακόπουλο έκανε ο Βασίλης Γισδάκης, ενώ την ηχοληψία φρόντισε ο Σάκης Γκίκας.

Τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου υπογράφουν δημιουργοί όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Ξενοφώντας Φιλέρης, ο Ανδρέας Πρέζας, ο Μιχάλης Τερζής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Χρύσανθος Μουζακίτης και άλλοι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα 21 τραγούδια ενέπνευσαν καλλιτέχνες και δημιούργησαν ισάριθμα εικαστικά έργα, ένα για κάθε τραγούδι, τα οποία κοσμούν το ένθετο της έκδοσης, που κυκλοφορεί από τον «Καθρέφτη Ήχων Αληθινών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates