Δυο σπάνια τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με τον Τώνη Μαρούδα

(ΣΠΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ) Hχογραφήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 1961 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο 45 στροφών

Σαν σήμερα…


47 χρόνια χωρίς την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου συμπληρώνονται σήμερα. Έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 1972…

Ο Μαρούδας τραγουδά Παπαγιαννοπούλου


Ανατρέχοντας στην πλούσια δισκογραφία της «γριάς», τουλάχιστον όσον αφορά τα τραγούδια που πέρασαν στους δίσκους με το όνομά της, στάθηκα σήμερα στη συνεργασία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με τον Τώνη Μαρούδα, με δυο τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 1961 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο 45 στροφών Columbia (SCDG – 3110), καθώς και σε δίσκο Odeon για το εξωτερικό (Odeon CGRA – 2445).

Πρόκειται για δυο τραγούδια σε μουσική του Τώνη Μαρούδα, που ηχογραφήθηκαν με τη διεύθυνση ορχήστρας του πιανίστα Γιάννη Διδίλη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στην ετικέτα του δίσκου αναγράφεται πρώτο το όνομα της στιχουργού και μετά του συνθέτη, φαινόμενο σπάνιο για την εποχή.
1.Maroudas Papagiannopoulou 1
Το πρώτο τραγούδι είναι ένα κανταδόρικο χασάπικο, με τη συνoδεία του κιθαρίστα Σταύρου Πλέσσα στα σεγόντα, με τίτλο «Ίσως να’ναι για καλό μου».

Σε τελείως διαφορετικό κλίμα το τραγούδι της άλλης πλευράς του δίσκου, με τίτλο «Πνίγηκε η αγάπη μου». Τον Τώνη Μαρούδα συνοδεύει η Μαίρη Λίβα, ενώ είναι χαρακτηριστικός ο ήχος της καταιγίδας στην εισαγωγή του τραγουδιού.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως κανένα από τα δυο τραγούδια δεν επανεκδόθηκε σε μεγάλο δίσκο ή cd, με αποτέλεσμα η τιμή του μικρού δίσκου να είναι σήμερα ιδιαίτερα υψηλή…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates