10 βιντεοκλίπ του Γιώργου Λάνθιμου

(VIDEO) Δείτε τα μουσικά κλιπ που σκηνοθέτησε στο ξεκίνημα της καριέρας του.
10 βιντεοκλίπ του Γιώργου Λάνθιμου Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Ο Γιώργος Λάνθιμος, από το 1995 έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, videodance, βίντεο κλιπ και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ήταν μέλος της δημιουργικής ομάδας που σχεδίασε την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το 2009, η ταινία του Κυνόδοντας κέρδισε το βραβείο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» («Prix Un Certain Regard») στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 2009. Στις 25 Ιανουαρίου 2011 ανακοινώθηκε πως ο Κυνόδοντας είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο Osella Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ταινία Άλπεις, το 2015 με το Βραβείο Κριτών του Φεστιβάλ Καννών για την ταινία Ο Αστακός και το 2018 με τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, για την ταινία Η Ευνοούμενη (The favourite).

Το «The Favourite» του Έλληνα σκηνοθέτη - παραγωγού είναι τώρα υποψήφιο και για 10 Όσκαρ, ενώ ο ίδιος είναι υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Πίσω στη δεκαετία του ‘90, το όνομά του βρίσκεται κάτω από βιντεοκλίπ, τα οποία ξεχωρίζουν λόγω της αισθητικής του. Το κλιπ για το «Θέλεις ή δεν θέλεις» με τον Σάκη Ρουβά, μάλιστα, κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο βίντεο κλιπ στα Μουσικά βραβεία Ποπ Κορν 1998, ενώ στα πιο πρόσφατα βιντεοκλίπ του συναντάμε και το Baby Asteroid με τον Leon of Athens.

Δείτε κάποια από τα βιντεοκλίπ σκηνοθεσίας Γιώργου Λάνθιμου:

Κατερίνα Κυρμιζή - Στην πίσω τσέπη του blue jean

Κατερίνα Κυρμιζή - Η παραμυθένια

Δέσποινα Βανδή - Δέκα εντολές

Σάκης Ρουβάς - Άντεξα

Σάκης Ρουβάς - Θέλεις ή δεν θέλεις

Σάκης Ρουβάς - Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου

Καλλιόπη Βέττα - Το τραγούδι στον αέρα

Νίκος Γεωργιάδης - Silver Circle

XAXAKES - Στα Ξαφνικά

Leon of Athens - Baby Asteroid

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates