Τα άγνωστα «βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Βασίλη Δημητρίου

(ΣΠΑΝΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Η άγνωστη, οργανική εκδοχή μιας μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας.

«Βαμμένα κόκκινα μαλλιά»

Μια από τις ωραιότερες τηλεοπτικές σειρές που προβλήθηκαν στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, ήταν αναμφισβήτητα τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά». Μια σειρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Μουρσελά, που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 το 1993, σε διασκευή Βαγγέλη Γκούφα, σενάριο Κώστα Κουτσομύτη, σκηνογραφία Τάσου Ζωγράφου και διεύθυνση φωτογραφίας Νίκου Γαρδέλη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έπαιξαν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Κώστας Αρζόγλου και ο Γιώργος Νινιός, ενώ συμμετείχαν οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Βέρα Κρούσκα, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Μοσχίδης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης και άλλοι.

Τη μουσική της σειράς υπέγραφε ο Βασίλης Δημητρίου. Στο δίσκο που κυκλοφόρησε την Άνοιξη του ’93 από τη Minos-Emi τα 13 τραγούδια ερμήνευαν ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου και οι Οπισθοδρομικοί… Ένας δίσκος από αυτούς που ακούγονται από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να χρειαστεί να σηκώσεις τη βελόνα στο πικάπ ή να πατήσεις το next στο cd player για να προσπεράσεις ένα τραγούδι…
01.Vammena Kokkina1

Ένα άγνωστο οργανικό…

Με έκπληξη πληροφορήθηκα πριν από λίγες ημέρες, πως το 1993 εκδόθηκε από τον ΑΝΤ1 ένας διπλός δίσκος με τίτλο «The ANT1 Soundtrack ’92-‘93», με μια επιλογή από μουσικά θέματα δημοφιλών σειρών και εκπομπών του καναλιού.

Ο δίσκος είχε παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, με μοναδικό σκοπό να συνοδεύσει το έντυπο πρόγραμμα εκείνης της χρονιάς. Αρκετά από τα κομμάτια του δίσκου δεν έχουν ξανακυκλοφορήσει στη δισκογραφία, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη έκδοση να είναι ιδιαίτερα συλλεκτική.
02.Vammena Kokkina2
Ανάμεσα στα τραγούδια υπήρχε το «Άλλη μια μέρα» του Βασίλη Δημητρίου με την Αφροδίτη Μάνου, από τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», αλλά και μια οργανική, ανέκδοτη και πολύ ενδιαφέρουσα εκτέλεση του ομώνυμου τραγουδιού, που μπορείτε να ακούσετε στο video που ακολουθεί…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates