Όταν ο υπεραιωνόβιος Γιώργος Κατσαρός τραγούδησε στη Σαλονίκη

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Όταν ο Γιώργος Κατσαρός ή Θεολογίτης τραγούδησε στα 107 του χρόνια, στο Συνέδριο Αποδήμου Ελληνισμού.

Σαν σήμερα…


Στις 22 Ιουνίου 1997 έφυγε από τη ζωή, στα 109 του χρόνια, ο σπουδαίος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και κιθαρίστας του ρεμπέτικου τραγουδιού Γιώργος Κατσαρός.

Ο Γιώργος Θεολογίτης (όπως ήταν το πραγματικό του επώνυμο) γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1888 στην Αμοργό, στις αρχές του αιώνα μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα, ενώ λίγα χρόνια μετά, με μια κιθάρα στις αποσκευές του, μετανάστευσε στην Αμερική, όπου το 1918 έγραψε τα πρώτα του τραγούδια.

Το 1988, χάρη στις προσπάθειες του Παναγιώτη Κουνάδη, ο Γιώργος Κατσαρός εμφανίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης. Το 1997 άφησε την τελευταία του πνοή στο Tarpon Springs της Florida, όπου ζούσε από το 1960…

Ο Γιώργος Κατσαρός στο Σ.Α.Ε.


Στις 3 Δεκεμβρίου του 1995 είχα την τύχη να ακούσω ζωντανά τον Γιώργο Κατσαρό στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν τραγούδησε στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε εκεί στο πλαίσιο των εργασιών της ιδρυτικής συνέλευσης του Συνεδρίου Απόδημου Ελληνισμού, που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 8 Δεκεμβρίου 1995. (Την ίδια εποχή ο Γιώργος Κατσαρός πραγματοποίησε δυο συναυλίες στην «Αίγλη» της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Αθήνα).

Στη συναυλία, που μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΤ 3, τραγούδησαν ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Γιώργος Νταλάρας, συνοδευόμενος από την Χορωδία της «Διάστασης» της Κύπρου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο μικρός Γιαννάκης Τριανταφυλλίδης από το Σοχούμ της Γεωργίας, που τραγούδησε και έπαιξε ποντιακή λύρα, προσκεκλημένος του Γιώργου Νταλάρα.

Λίγο μετά το τέλος του δικού του προγράμματος και πριν την εμφάνιση του Διονύση Σαββόπουλου, ο Γιώργος Νταλάρας και ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Γρηγόρης Νιώτης, κάλεσαν τον Γιώργο Κατσαρό… Τη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί…

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates