Ο «Κλόουν» του Μάριου Τόκα & του Άλκη Αλκαίου (ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ)

(ΑΚΟΥΣΕ) Ο Μάριος Τόκας έφυγε πρόωρα από τη ζωή ξημερώματα 27ης Απριλίου του 2008, αφήνοντας πίσω του σε παρτιτούρες και ηχογραφήματα ανέκδοτα έργα του που αγάπησε πολύ.
Μια από τις σημαντικές συνεργασίες του ήταν αυτή με το στιχουργό Άλκη Αλκαίο, σε έναν κύκλο τραγουδιών που ξεκίνησαν να ηχογραφούνται το φθινόπωρο του 1998 με ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα και σκοπό βεβαίως, την έκδοσή τους σε δίσκο. Στην πορεία, τα δεδομένα άλλαξαν όσον αφορά στον ερμηνευτή και το συγκεκριμένο υλικό, με κάποιες προσθαφαιρέσεις, αλλά και εντελώς διαφορετική ενορχήστρωση, συγκρότησε το δίσκο «Εντελβάις» που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου.

Ένα από τα κομμάτια που θα κυκλοφορούσαν με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και ενδεχομένως ανήκουν σε αυτά που είχαν ήδη ηχογραφηθεί, ήταν ο «Κλόουν».

Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε μια σπάνια ερασιτεχνική ηχογράφηση του κομματιού, με τη φωνή του Μάριου Τόκα, που έγινε παρουσία του Άλκη Αλκαίου, το χειμώνα του 1998, στο στούντιο του Τόκα. Το χειρόγραφο με τον ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό γραφικό χαρακτήρα ανήκει στον Άλκη Αλκαίο και στο πλάι η μελοποίηση δια χειρός Μάριου Τόκα.

www.mariostokas.gr
ALKAIOS TOKAS2

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates