Νταλάρας & Νικολόπουλος σε ένα «ατέλειωτο» σόλο του Τσιτσάνη

(ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ) Ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Γιώργος Νταλάρας παίζουν Τσιτσάνη στο Δεύτερο Πρόγραμμα το 1985.

«Όλοι μαζί μπορούμε» για τον Τσιτσάνη


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες και οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, που διοργανώνεται από το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 9 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Νταλάρα και τη συμμετοχή πολλών σημαντικών καλλιτεχνών.

Ήδη, στο πλαίσιο της προώθησης της συναυλίας, πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε μια νέα ηχογράφηση στο θρυλικό «Μπαξέ Τσιφλίκι» του Τσιτσάνη, τραγουδισμένο αυτή τη φορά από τους Γλυκερία, Βιολέτα Ίκαρη, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Γιώργο Νταλάρα, Μαρίζα Ρίζου και Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Νικολόπουλος & Νταλάρας σε ένα «ατέλειωτο» του Τσιτσάνη


Η νέα αυτή ηχογράφηση μου θύμισε μια αρκετά παλιότερη, ανέκδοτη ηχογράφηση, στην οποία συμμετέχουν δυο από τους καλλιτέχνες που θα ακούσουμε -ενδεχομένως μαζί- την Τετάρτη το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο. Ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Γιώργος Νταλάρας.

Ήταν 33 και πλέον χρόνια πριν, τον Γενάρη του 1985, όταν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Νικολόπουλος με την ορχήστρα του παραβρέθηκαν στις «Ζωντανές ηχογραφήσεις» της Σοφίας Μιχαλίτση, μια από τις ιστορικές εκπομπές του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Εκεί, παρουσίασαν ζωντανά δυο τραγούδια του Νικολόπουλου καθώς και τρία οργανικά, ανάμεσα στα οποία και το «Ατέλειωτο», ένα οργανικό χασαποσέρβικο του Βασίλη Τσιτσάνη, που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1938, ενώ το 1954 γνώρισε μια νέα, παραλλαγμένη εκδοχή (με τίτλο «Δυο χόρα αλλέγκρα»), στην περίφημη συναυλία - ηχογράφηση του Τσιτσάνη στην αίθουσα «Παρνασσός».

Εκτός από τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Γιώργο Νταλάρα έπαιξε μπουζούκι ο Μάκης Μαυρόπουλος, κιθάρα ο Στέλιος Καρύδας, κρουστά ο Γιάννης Χατζής, πιάνο ο Φαίδων Λιονουδάκης, βιολί ο Νίκος Χατζόπουλος και μπάσο ο Νύσσος Πανταζής.

Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1985.

- Η φωτογραφία του Γιώργου Νταλάρα με τον Χρήστο Νικολόπουλο προέρχεται από κοινή τους εμφάνιση στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ευχαριστούμε τη φίλη Ελίνα Κωστελέτου για την παραχώρηση.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates