Βάσια Βουγιουκλή - «Αλανιάρικη ζωή»

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Μια νέα διασκευή που συνδυάζει το σάζι με ηλεκτρονικά στοιχεία.
20/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βάσια Βουγιουκλή παρουσιάζει μια πρωτότυπη επανεκτέλεση του σμυρνέικου τραγουδιού «Αλανιάρικη ζωή», το οποίο πρωτοτραγουδήθηκε το 1948 από την Αγγελική Καραγιάννη.

Με αναφορές στο σμυρνέικο, αλλά και στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, η ανατρεπτική ενορχήστρωση του Ορέστη Πλακίδη συνδυάζει το παραδοσιακό όργανο σάζι με ηλεκτρονικά στοιχεία.

Το single συνοδεύεται από video clip σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυροφοράκη, το οποίο με αριστοτεχνικό τρόπο επικεντρώνεται στη μορφή της τραγουδίστριας σε ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι με φώτα και σκιές.

Την ερμηνεύτρια πλαισιώνει μια ομάδα αξιόλογων μουσικών: η Κλεοπάτρα Βάγια (σάζι), ο Ορέστης Πλακίδης (synthesizers, drum machines, ηλεκτρικές κιθάρες) και ο Σάκης Κατσάτσος (ηλεκτρικό μπάσο).

Αυτό το διάστημα η Βάσια Βουγιουκλή με τη μουσική της παρέα παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Αλανιάρικη Ζωή - Τραγούδια Ερωτικής Αναρχίας». Ο επόμενος σταθμός της παράστασης θα είναι την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Μουσικό Δωμάτιο του Ρίζες - Κεραμεικός.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα


Η Βάσια Βουγιουκλή είναι τραγουδίστρια, μουσικός και χορογράφος.

Με εφόδια τη βυζαντινή μουσική, το ούτι και τη φωνή της αλλά και τις σπουδές της στον κλασικό χορό, διανύει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πορεία.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε συναυλίες με τους Πέτρο Δουρδουμπάκη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Νικολάου, Πέτρο Βαγιόπουλο, Αγάθωνα, Πασχάλη Τόνιο, Παντελή Αμπαζή, Γιώργο Καλκάνη, Βασίλη Τζωρτζίνη.

Παράλληλα έχει χορέψει, χορογραφήσει και διδάξει κλασικό μπαλέτο και τεχνικές μουσικού θεάτρου.

Συστήθηκε με το single «Σιγά - σιγά» σε μουσική και στίχους του Γιάννη Νικολάου, ενώ πέρυσι ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Final Touch, παρουσιάζοντας μια επανεκτέλεση του κλασσικού λαϊκού τραγουδιού «Τα μάζεψα τα πράγματα».

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates