Το καινούργιο τραγούδι του Χρήστου Λεοντή με τον Βασίλη Κορακάκη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα ξεχωριστό ζεϊμπέκικο σε στίχους Βέρας Βασιλείου - Πέτσα.

«Ένας καιρός αντάρτης»


«Ήρθε πάλι ο ταχυδρόμος του Μετρονόμου κι έφερε ένα ακόμη τραγούδι μου από τον δίσκο “Ένας καιρός αντάρτης”.

Είναι η συμμετοχή που μου πρόσφερε ιδιαίτερη τιμή και χαρά, γιατί έχει την υπογραφή του κορυφαίου συνθέτη Χρήστου Λεοντή.

Τα τραγούδια του έχουν περάσει στα χείλη και τη συνείδηση του κόσμου, περισσότερο από πέντε δεκαετίες. Το μουσικό του έργο αντέχει στο χρόνο και η σημαντικότητά του ανακαλύπτεται κι από τις νέες γενιές. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, για τη γενναιοδωρία του μεγάλου αυτού συνθέτη, να ντύσει στίχους μου με την υπέροχη μουσική του.

Ευχαριστώ και τον Βασίλη Κορακάκη, που με τη γνήσια λαϊκή φωνή του, έδωσε την απαιτούμενη διάσταση στον μύθο που κλήθηκε να αφηγηθεί. Ακούγεται στη διαπασών και χορεύεται από λεβεντόπαιδα».

Με αυτό τον τρόπο η ποιήτρια - στιχουργός Βέρα Βασιλείου – Πέτσα, σχολίασε την ανάρτηση στο youtube ενός καινούργιου τραγουδιού με τίτλο «Μόνο τα μάτια της», σε στίχους δικούς της, μουσική του Χρήστου Λεοντή, με ερμηνευτή τον Βασίλη Κορακάκη. Το τραγούδι περιλαμβάνεται δίσκο «Ένας καιρός αντάρτης» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τον Μετρονόμο, με δώδεκα τραγούδια σε στίχους της Βέρας Βασιλείου – Πέτσα και μουσικές των Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Αντώνη Παπαγγελή και του Χρήστου Λεοντή.
01. Petsa cover
Εκτός του Βασίλη Κορακάκη, στο δίσκο τραγουδούν ο Βασίλης Γισδάκης, η Ερωφίλη, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Αργυρώ Καπαρού, η Δέσποινα Ραφαήλ, ο Βασίλης Σκουλάς, η Ιωάννα Φόρτη και ο Λάκης Χαλκιας.

Στο «Μόνο τα μάτια της» η ενορχήστρωση έγινε από τον Βασίλη Κορακάκη, ο οποίος έπαιξε μπουζούκι και μπαγλαμά. Μαζί του ο Θοδωρής Στούγιος με το μπουζούκι του, ο Παντελής Ντζιάλας που έπαιξε κιθάρα και ο Θανάσης Σοφράς στο κοντραμπάσο. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γιώργο Φραγκέλλη στο Soundhouse Studio, ενώ τα εικαστικά και το σχέδιο εξωφύλλου από την Μαρία Μπιλλήρη.

Στο σημείωμά της στο ένθετο του cd, η στιχουργός γράφει, μεταξύ άλλων, για τον Βασίλη Κορακάκη:

«Δεν τον προσκάλεσα εγώ, τον επέλεξε ο συνθέτης κι αυτό είναι σημαντικότερο. Τον καλοδέχτηκα, γιατί διαθέτει μια γνήσια λαϊκή φωνή, που με εξέπληξε ευχάριστα. Βασίλη σ’ ευχαριστώ που ήρθες “για να δεις μόνο τα μάτια της”, κι όλα πήραν το δρόμο τους…»

Στο επόμενο video μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι από την παρουσίαση του cd στη μουσική σκηνή «Σφίγγα», στις 22 Μαΐου 2019, όπως αναρτήθηκε στο ξεχωριστό κανάλι του exarre στο youtube.

Θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένη παρουσίαση του δίσκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates