Θανάσης Βασιλόπουλος - Dunes of Mykonos

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ο Έλληνας βιρτουόζος των πνευστών υπογράφει ένα νέο, καλοκαιρινό και ατμοσφαιρικό άλμπουμ.
07/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όταν η ethnic deep house συναντά τους αμμόλοφους της Μυκόνου προκύπτει ένα συναρπαστικό μουσικό project.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος χρησιμοποιεί παραδοσιακά όργανα στο καινούργιο του άλμπουμ, «Dunes of Mykonos», που περιέχει 16 ορχηστρικά κομμάτια. Πέντε από αυτά είναι συνθέσεις του ίδιου, 3 των μουσικών που συμμετέχουν στη μπάντα του, 2 διασκευές, το «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Gipsy’s song» του Διονύση Τσακνή, ενώ τα υπόλοιπα είναι διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Το «Dunes of Mykonos», μία μουσική πρόταση που γεννήθηκε πέρσι το καλοκαίρι σε αυτό το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, σηματοδοτεί την επιστροφή του Βασιλόπουλου στη δισκογραφία μετά από το «Atractos» σε μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
vasilopoulos dunes cover small
Σημειώνεται πως ο Θανάσης Βασιλόπουλος, κάθε Κυριακή, στη δύση του ηλίου, από τις 24 Ιουνίου, ταξιδεύει το κοινό στους «Αμμόλοφους της Μυκόνου» (Dunes of Mykonos), στον Lounge χώρο του Riviera Coast (πρώην Vive mar).

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, που γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1972 σε οικογένεια μουσικών, έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία πριν καν ενηλικιωθεί και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες κλαρινίστες στον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς παραγωγές και εμφανιστεί σε ιστορικούς συναυλιακούς χώρους και αίθουσες μουσικής σε πολλές χώρες.

Ακούστε εδώ ολόκληρο το δίσκο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates