Τα «καινούργια» του Γιώργου Ξηντάρη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) «Από νωρίς στα Πέριξ» με αγαπημένα τραγούδια του βετεράνου ερμηνευτή.

Ο Γιώργος Ξηντάρης εξηγεί και εξηγείται:

«ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ» δεν είναι μόνο ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια του Στράτου, αλλά χαρακτηρίζει τη διαδρομή μου στο Ρεμπέτικο τραγούδι. Μετά από αρκετό καιρό και με την προτροπή και υποστήριξη της Κατερίνας, του Νίκου και των παιδιών μου αποφάσισα να αποτυπώσω κάποια από τα αγαπημένα μου τραγούδια σε cd.

Η επιλογή των τραγουδιών ήταν πολύ δύσκολη, γιατί τα τραγούδια που αγαπώ και εγώ και ο κόσμος, που με ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν χωράνε σε ένα cd. Εύχομαι να περάσετε καλά ακούγοντάς το, όπως πέρασα κι’ εγώ ηχογραφώντας το.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του cd για την αγάπη τους, την υπομονή τους, την υποστήριξή τους, την βοήθειά τους και την προσωπική τους μουσική χροιά στα τραγούδια. Συγκεκριμένα τον Σωτήρη Παπατραγιάννη για την γραφιστική επιμέλεια του cd, τον Δήμο τον Βουγιούκα για τα πλήκτρα του, τον Γιώργο το Ρόκα για τις γλυκές πενιές του, τα παιδιά μου τον Αντώνη μου και το Θοδωρή μου, την Κατερίνα Τσιρίδου για την συμμετοχή της, την αμέριστη ψυχολογική υποστήριξη και για τα τσίπουρα πριν και μετά τις ηχογραφήσεις και ιδιαίτερα τον Νίκο Πρωτόπαπα για την λιτή και δωρική ρεμπέτικη κιθάρα του, για την υπομονή του και για τις ατελείωτες ώρες εργασίας πάνω από την κονσόλα για να γίνει πραγματικότητα αυτό το cd».

Ο Γιώργος Ξηντάρης είναι από τους πρώτους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με την αναβίωση του ρεμπέτικου. Ξεκίνησε να τραγουδάει την δεκαετία του '70 στη Πάτρα και τα καλοκαίρια στο νησί του τη Σκόπελο. Το 1981 άνοιξε στην Αθήνα το πρώτο μαγαζί που τραγουδούσε ρεμπέτικα τραγούδια, την «Ρεμπέτικη Ιστορία» και το 1982 στη Σκόπελο την «Ανατολή».

Το 1979 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ρεμπέτικα βράδια». Το 1982-1983 συμμετέχει στη θρυλική σειρά του Φώτη Μεσθεναίου «Το Μινόρε της αυγής» καθώς και στους δίσκους που κυκλοφόρησαν και έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι.

Από τότε συμμετέχει σε πολλούς δίσκους, όπως ο δίσκος που κυκλοφόρησε με τις συναυλίες από το θέατρο «Παλλάς» το 1992, ο δίσκος με τον Χρήστο Νικολόπουλο «Μουσικές του περιθωρίου», ο δίσκος του Μανώλη Ρασούλη και του Πέτρου Βαγιόπουλου με καινούρια τραγούδια και τίτλο «Νοηματουργείο», η ζωντανή ηχογράφηση από το ιστορικό μαγαζί «Στοά των αθανάτων», η ζωντανή ηχογράφηση από το «Απτάλικο», ο δίσκος με τις ζωντανές ηχογραφήσεις από τις καλοκαιρινές συναυλίες στη Σκόπελο και πολλές συμμετοχές σε δίσκους αγαπημένων φίλων και συνεργατών
MUS.73679 BACK
Έχει εμφανιστεί στο «Μινόρε της αυγής», στο «Εις ανάμνησιν στιγμών ελκυστικών» του Παναγιώτη Κουνάδη, στο «'Ελα απόψε στου Θωμά» του Κώστα Φέρρη, στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη, σε πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές στην τηλεόραση και σε πάρα πολλές συναυλίες (Ηρώδειο, Τεχνόπολις....) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους πιο παλιούς καλλιτέχνες του ρεμπέτικου, όπως: Άννα Χρυσάφη, Σπύρο Καλφόπουλο, Μαίρη Λίντα, Ρία Κούρτη, Άντζελα Γκρέκα, Κούλη Σκαρπέλη, Χοντρονάκο, Γιάννη Σταματίου (Σπόρο), Σπύρο Λιώση, Θεόδωρο Πολυκανδριώτη και με όλους σχεδόν τους συνεχιστές του ρεμπέτικου, (Μπάμπη Γκολέ, Μανώλη Δημητριανάκη, Δημήτρη Κοντογιάννη, Αγάθωνα, Κώστα Καλαφάτη, Θεοδοσία Στίγκα, Μαρία Κατινάρη, Ανθούλα Μίχου, και πολλούς άλλους).

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε επιλεγμένους χώρους με τους φίλους του Κατερίνα Τσιρίδου και Νίκο Πρωτόπαπα (που έχει και την επιμέλεια του cd) και τα παιδιά του Αντώνη και Θοδωρή που παίζουν μπουζούκι και τραγουδούν.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates