«Στα χρόνια της υπομονής» με την Μαρία Κουγιουμτζή

(ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ – ΑΚΟΥΣΕ) Ένα νέο οπτικοποιημένο τραγούδι από το δίσκο «Σταύρος Κουγιουμτζής - Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο».

«Στα χρόνια της υπομονής»

Η Μαρία Κουγιουμτζή, κόρη του Σταύρου, ερμηνεύει το «Στα χρόνια της υπομονής», μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Κουγιουμτζή σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, με τη συνοδεία του Μανώλη Χατζημανώλη και της Χορωδίας Νέων «Άγιος Ιωάννης Ο Χρυσόστομος». Το τραγούδι πρωτοηχογραφήθηκε το 1975 από την Άννα Βίσση και τον Γιώργο Νταλάρα και συμπεριλήφθηκε στο μεγάλο δίσκο «Στα ψηλά τα παραθύρια».

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο «Ξέφωτο»

Το επιτυχημένο αφιέρωμα στην μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτη, θα επαναληφθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 10:30 μμ στη μουσική σκηνή «Ξέφωτο» στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.
Θα τραγουδήσουν οι: Ανδρέας Καρακότας, Μιχάλης Παπαζήσης, Δέσποινα Παγιούλα και Μαρία Κουγιουμτζή, ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία του συνθέτη θα διαβάσει ο Χρυσόστομος Σταμούλης.
Την ορχήστρα απαρτίζουν οι μουσικοί: Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), Κώστας Ματσίγκος (κιθάρα), Δημήτρης Γουμπερίτσης (μπάσο) και Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο).

«Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο»

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που κυκλοφόρησε σε cd πριν από δυο μήνες, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Χατζημανώλης, ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Μαρία Κουγιουμτζή, η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου.

Τα πλάνα από τη συναυλία προέρχονται από τη μετάδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates