«Πουλί από ξένο τόπο» με Νίκο Ανδρουλάκη & Διαμάντη Δαγιάση

(ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ) Ένα ξεχωριστό ντουέτο, με παραδοσιακά «χρώματα» κι «αρώματα».

«Στου ονείρου τον ανθό»


Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε ο πρώτος δίσκος της ερμηνεύτριας Διαμάντης Δαγιάση, με δεκατρία καινούργια τραγούδια σε μουσική Γιάννη Σκαρή, Μάνου Πιπεράκη και Βαλάντη Γαούτση και στίχους Γιάννη Σκαρή, Πέτρου Ζήκου, Σταυρούλας Βαλάρη και Μαρίνας Ξένου Κασσιανού. Συμμετέχουν τραγουδώντας οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Μαρία Σκαρή και Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Το δίσκο συμπληρώνει το «Βλέφαρό μου» σε μουσική Νίκου Κυπουργού και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, που μας ξανασυστήνει η ερμηνεύτρια σε διασκευή και ενορχήστρωση του Θωμά Δρόσου.
Diamanti Dagiasi
Στο δίσκο κυριαρχεί ο λαϊκός ήχος, χωρίς να απουσιάζουν τα τραγούδια με επιρροές από την παράδοση, μέχρι τη rock και το swing.

Ακούγοντας το υλικό δεν μπορώ να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία στο ξεχωριστό ντουέτο του Νίκου Ανδρουλάκη με την Διαμάντη Δαγιάση, στο «Πουλί από ξένο τόπο», ένα τραγούδι με παραδοσιακά «χρώματα», σε μουσική του Μάνου Πιπεράκη και στίχους του Πέτρου Ζήκου, που ηχογραφήθηκε με την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Γιώργου Σαλβάνου. Έπαιξαν οι μουσικοί: Θωμάς Δρόσος (κλαρίνο), Χρήστος Μαλισιόβας (λαούτο) και Νίκος Πιτλόγλου (κρουστά).

Την ηχογράφηση έκανε ο Νίκος Πιτλόγλου στο studio «Arion», οι φωτογραφίες είναι του Θοδωρή Τσιούρη και ο δίσκος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μετρονόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates