Ο πρώτος δίσκος των «Athens Tango Ensemble»

(ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ) Μια ξεχωριστή δουλειά για τους λάτρεις του αργεντίνικου tango και όχι μόνο.

Με τη μαγεία του Tango…


To κουιντέτο «Athens Tango Ensemble» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του δεξιοτέχνη του ακορντεόν Δήμου Βουγιούκα και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στις 21 Οκτωβρίου 2016. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σε χώρους όπως είναι ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Half Note Jazz Club και αλλού.

Το σχήμα αποτελείται από πέντε ξεχωριστούς μουσικούς:

Δήμος Βουγιούκας (μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις)
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί)
Παναγιώτης Μάρκος (πιάνο)
Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα)
Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο)

Οι «Athens Tango Ensemble» ερμηνεύουν αριστουργήματα από τη χρυσή εποχή του Αργεντίνικου tango (1935-1955), συνθέσεις του Astro Piazzola (tango Nuevo), καθώς και τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που διέπρεψαν στο είδος, όπως ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Κώστας Γιαννίδης και ο Αττίκ. Όπως ανακοινώσαμε πρόσφατα σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την ημέρα των γενεθλίων του Κυριάκου Γκουβέντα, πριν από λίγες μέρες, κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος, με τίτλο το όνομά του και με δεκαπέντε οργανικά κομμάτια της χρυσής εποχής του αργεντίνικου tango, το οποίο χωρίζεται σε υποείδη όπως είναι το tango, το valse και η Milonga.
1.Athens tango cover

Τα κομμάτια του cd


1) Felicia (Enrique Saborido)
2) Vida mia (Osvaldo Fresedo)
3) Milonga 900 (Sebastian Piana)
4) Uno (Mariano Mores)
5) Valsecito criollo (F.Garcia / L.Fasoli)
6) Bahia blanca (Carlos de sarli)
7) Morena (Julian Plaza)
8) Ojos negros que facinan (Francisco Canaro)
9) Alma en pena (Anselmo Aieta)
10) El esquinazo (A.G.Villoldo)
11) La Palomita blanca (Anselmo Aieta)
12) Silbando (S.Piana / C.Castillio)
13) Milonga de mis amores (Pedro Laurenz)
14) La cumparsita (G.H.Matos Rodriquez)
15) Canaro en Paris (A.Scarpino / J.Gardarella)

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε από τον Νίκο Πιτλόγλου στο studio «Arion Music», οι φωτογραφίες είναι του Θανάση Μπαξόπουλου, το λογότυπο σχεδίασε ο Γιώργος Θεοδώρου και κυκλοφορεί από την General Music.

«Τα λεφτά μου δίνω όλα για ένα tango…»


Από τα μικρά μου χρόνια θυμάμαι πως στη δισκοθήκη του πατέρα μου, μαζί με τους ελληνικούς δίσκους, υπήρχαν και 3-4 ξένοι, με φολκλορική μουσική απ’ όλο τον κόσμο. Ένας από αυτούς τους δίσκους που με «μάγευαν» από τότε και εξακολουθούν να με «μαγεύουν», είναι το «Juan Valdez and his orchestra - 14 golden tangos» που κυκλοφόρησε το 1973 από την CBS.
2. 14 golden tangos
Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια, έπεσαν στα χέρια μου πολλοί δίσκοι του είδους. Όταν όμως πριν από λίγες ημέρες, άκουσα το δίσκο των «Athens Tango Ensemble», θυμήθηκα αμέσως τη συλλογή με τα «14 golden tangos». Με λίγα λόγια, θα έλεγα πως αν και ο πρώτος δίσκος του γκρουπ, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους δίσκους Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που ασχολούνται με το tango. Πρόκειται για μια δουλειά που απευθύνεται σε ένα κοινό πολύ μεγαλύτερο από τους «φανατικούς» ακροατές του tango και που ακούγεται ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα… Αν οι ακροατές μάλιστα, συμπίπτει να είναι και δεινοί χορευτές, ακόμα καλύτερα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates