Νίκος Ανδρουλάκης - Στης Μνήμης Το Κλαδί

Αξιοπρόσεκτη δουλειά από τις εκδόσεις «Μετρονόμος». Ο νέος δίσκος του Νίκου Ανδρουλάκη με δώδεκα τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους της Χαρούλας Βερίγου (εκτός από ένα με παραδοσιακούς στίχους) με…

τίτλο Στης Μνήμης Το Κλαδί.

Τα τραγούδια του δίσκου
01.
Γελά ο χρόνος
02. Αγάπη σιωπηλή
03. Σε μεθάω ψυχή
04. Στης μνήμης το κλαδί
05. Νύχτα γυάλινη
06. Σε διαδρομές νυχτερινές
07. Χαμόγελο πρώτο
08. Ευχή σαν ρόδο
09. Μονάχα να πετώ
10. Έρημος δρόμος
11. Σφυρίζει άνεμος
12. Το ερωτικό αλφάβητο (στίχοι παραδοσιακοί)

Η ενορχήστρωση έγινε από τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη, όπως και η διεύθυνση της ορχήστρας που αποτελείται από τους Γιώργο Κατσίκα : τύμπανα, Γιώργο Τζανέτο: κρουστά, Μίμη Ντούτσουλη: μπάσο, Χρήστο Περτσινίδη: ηλεκτρική κιθάρα, Διονύση Κορνηλάκη: κρητική λύρα, Πάνο Δημητρακόπουλο: κανονάκι, Νίκο Κιάκο: βιολί, Νίκο Κατσίκη: λαούτο, μπουζούκι, μπαγλαμά, Βαγγέλη Παπαναστασίου: κλαρίνο, φλογέρες και Ντίνο Χατζηιορδάνου: ακορντεόν. O Γιάννης Παπαζαχαριάκης έπαιξε ακουστική & 12χορδη κιθάρα και κιθαρόνι. Φωνητικά στο Γελά ο χρόνος έκανε η Στέλλα Χροναίου. Η ηχογράφηση έγινε στο Studio «Συν ένα» από τον Βαγγέλη Καλαρά και τον Γιάννη Ταβουλάρη.

Στο ένθετο του cd οι δημιουργοί σημειώνουν: «Θέλαμε τα τραγούδια να είναι αληθινά και όμορφα για να σας ταξιδέψουν στα ήρεμα νερά της Μουσικής και του Τραγουδιού, να σας συγκινήσουν σαν τον αέρα της άνοιξης, να σας γαληνέψουν σαν την βραδινή βόλτα με όνειρο κι ασήμι, να σας γοητεύσουν σαν το φωτισμένο δειλινό και να μείνουν στη μνήμη σας».

Γιος του λυράρη Μανώλη Ανδρουλάκη και με καταγωγή από την Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπηρετεί, εδώ και πολλά χρόνια, με συνέπεια το παραδοσιακό τραγούδι και κυρίως αυτό που έρχεται από τα παράλια της Μικράς Ασίας, το Αιγαίο και την Κρήτη. Έτσι και σήμερα παρουσιάζει μια δουλειά με εμφανείς ρίζες στην παράδοση, χωρίς να λείπουν τα πιο λαϊκότροπα τραγούδια αλλά και κάποιες μπαλάντες. Όσο για τη στιχουργό Χαρούλα Βερίγου, με καταγωγή από την Κρήτη και αυτή, καταθέτει με αξιοπρέπεια έντεκα δείγματα γραφής γεμάτα εικόνες και ευαισθησία, που δένουν απόλυτα με τις μελωδίες του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ακούγοντας τους στίχους της, ήρθε στο μυαλό μου ο τρόπος με τον οποίο έγραφε ο Ηλίας Κατσούλης. Μακάρι να υπάρχουν άνθρωποι που θα συνεχίσουν το έργο αυτών που έφυγαν τόσο νωρίς…

Πρόκειται γενικά για έναν, ταξιδιάρικο θα τον χαρακτήριζα, δίσκο που μπορεί να ξεκινά από της «Μνήμης το κλαδί» και τα μονοπάτια της παράδοσης, προσαρμόζεται όμως στο σήμερα και σέβεται τον ακροατή που θα τον επιλέξει….

 


 

 

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates