Γιάννης Κορίζης: «Μενεξεδένια τα βουνά»

Η εξαιρετική απόδοση ενός εμβληματικού τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη
Ο ταλαντούχος νέος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Γιάννης Κορίζης προσεγγίζει με σεβασμό και ευαισθησία το πανέμορφο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Μενεξεδένια τα βουνά», σε στίχους του σημαντικού στιχουργού, εκλιπόντος αδελφού του μεγάλου μας συνθέτη, Γιάννη Θεοδωράκη.

Σε πρώτη εκτέλεση έχει ερμηνεύσει το τραγούδι η Μαργαρίτας Ζορμπαλά το 1978 και περιλαμβάνεται στον δίσκο του Μίκη Θεοδωράκη «Ταξίδι μέσα στη νύχτα».
Ο Γιάννης Κορίζης παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν διστάζει να αναμετρηθεί με το τραγούδι του κορυφαίου μας συνθέτη και το κάνει χωρίς φόβο, αλλά με την ευλάβεια που πρέπει να διακατέχει έναν νέο ερμηνευτή όταν αποφασίζει να προσεγγίσει το έργο ενός ζωντανού μύθου.

Ο Γιάννης Κορίζης με ωριμότητα αλλά και εμπιστοσύνη στις ερμηνευτικές του ικανότητες αποδίδει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αυτό το τόσο συγκινητικό και ντελικάτο τραγούδι, που περιγράφει σπαρακτικά με τον ποιητικό του λόγο και τον λυρισμό της μουσικής του, την ψυχική ερημιά που αφήνει πίσω της η αγάπη όταν αποχωρεί οριστικά.

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι, προικισμένοι νέοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Κορίζης, επαναφέρουν στο προσκήνιο, με νέες αξιόλογες εκτελέσεις, σημαντικά «άχρονα» τραγούδια μεγάλων συνθετών και τους μεταγγίζουν την ορμή και τον παλμό της νιότης τους, δίνοντάς τους μια νέα ζωή.

Ο Γιάννης Κορίζης έχοντας ήδη στις αποσκευές του τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group με τίτλο «Χάρτινα καράβια» προχωρά με προσεκτικά βήματα τον καλλιτεχνικό του δρόμο, εμπλουτίζει το ρεπερτόριό του και εργάζεται με σοβαρότητα, σεβασμό και αγάπη για την τέχνη του.

Οι αξιόλογοι συντελεστές που συνέβαλαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι:

Ενορχήστρωση - Προγραμματισμός - Ηχοληψία: Γιάννης Θάνος
Drums - κρουστά - κιθάρες: Γιάννης Θάνος
Μπάσο: Θέμης Βέλλος
Πιάνο - πλήκτρα(synth)-keyboards: Αντώνης Παλαιός
Σαξόφωνο: Φοίβος Μποζάς
Vocals (Φωνητικά: Καλλιόπη Ηλιοπούλου
Ηχογράφηση - Μίξη - Mastering: Studio Ηχόμετρο (Γιάννης Θάνος)
Μουσική επιμέλεια - Επιμέλεια μίξης: Γιάννης Κορίζης

Το τραγούδι «Μενεξεδένια Τα Βουνά» κυκλοφορεί και στις ψηφιακές πλατφόρμες
• Κατεβάστε το από το iTunes
• Κατεβάστε το από το Amazon
• Ακούστε το από το Google Play
• Ακούστε το από το Deezer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates