Φωτεινή Βελεσιώτου & Σωτήρης Μπαλλάς τραγουδούν στην «άλλη όχθη»

(ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα νέο, ξεχωριστό ντουέτο.

«Η άλλη όχθη» του Σωτήρη Μπαλλά


Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σε κυκλοφορία η πρώτη δισκογραφική δουλειά, ενός ξεχωριστού και ταλαντούχου ερμηνευτή της νεότερης γενιάς του Σωτήρη Μπαλλά, με τίτλο «Η άλλη όχθη» και δεκαπέντε τραγούδια με μουσικές που υπογράφουν ο ίδιος ο Μπαλλάς, καθώς και οι νέοι συνθέτες Βαλάντης Σωτηρίου, Δήμος Λιπώνης, Χρυσάνθη Παπαηλιού και Γιώργος Καραμφίλλης.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου εμπιστεύθηκε τέσσερα τραγούδια του στον Σωτήρη Μπαλλά, που μελοποίησε ο Βαλάντης Σωτηρίου. Τα τέσσερα αυτά τραγούδια συνυπάρχουν με άλλα έντεκα, τους στίχους των οποίων έχουν γράψει ο Διονύσης Φαραός, ο Διονύσης Μηλάκας, η Μαρία Κρέτση και ο Γιάννης Π. Γιαννακόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια ο Σωτήρης Μπαλλάς είναι αναπόσπαστο μέλος του συγκροτήματος της Φωτεινής Βελεσιώτου, όπου παίζει κιθάρα και τραγουδά. Έτσι η συμμετοχή της στο δίσκο, στο εναρκτήριο τραγούδι που ερμηνεύει μαζί με τον Μπαλλά, ήρθε σαν φυσική συνέχεια αυτής της συνεργασίας.

Το «Η άλλη όχθη», που «βάπτισε» το δίσκο», είναι ένα ζεϊμπέκικο σε μουσική του Σωτήρη Μπαλλά και στίχους του Διονύση Φαραού, που ενορχήστρωσε ο Μπαλλάς και πλαισίωσαν με τη μαστοριά τους ο Δημήτρης Λάππας, με την ακουστική κιθάρα του, ο Γιώργος Καραμφίλλης που έπαιξε μπουζούκι και τζουρά, ο Μάριος Τσομπανίδης στο πιάνο, ο Λεωνίδας Κυρίδης στο κοντραμπάσο και ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα.
03.MPALLAS FOTEINO
Στο δίσκο συμμετέχει επίσης, τραγουδώντας σε τρία τραγούδια, μια ξεχωριστή, νεότερη ερμηνεύτρια με υπέροχη φωνή και σταθερή συνεργάτιδα του Σωτήρη Μπαλλά, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου.

Η ηχογράφηση, η μίξη και το master έγιναν από τον Γιάννη Μαυρίδη στο studio Cue, ενώ οι κιθάρες του Δημήτρη Λάππα ηχογραφήθηκαν στο studio LaPiNo. Η γραφιστική επιμέλεια ήταν του Πέτρου Φιλιππίδη, το artwork του Σωτήρη Μπαλλά, η φωτογραφία εξωφύλλου του Λευτέρη Τσινάρη, η εσωτερική φωτογραφία της Μαρίας Ζέρβα - Θεοδώρου και η εσωτερική φωτογραφία του βίντεο της Μέλπως Αλεξανδροπούλου. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του «Μετρονόμου».

Υ.Γ: Θα επανέλθουμε εντός των ημερών με ολοκληρωμένη παρουσίαση του δίσκου. Προς το παρόν ακούμε την «Άλλη όχθη» του Σωτήρη Μπαλλά και του Διονύση Φαραού, με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Σωτήρη Μπαλλά…

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates