«Δίχως την καρδούλα σου» με τον Μανώλη Χατζημανώλη (ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ)

(ΑΚΟΥΣΕ) Ένα νέο οπτικοποιημένο τραγούδι από το δίσκο «Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο» που κυκλοφόρησε στις 12 του Μάρτη.
Ένας από τους ξεχωριστούς ερμηνευτές (και εξαίρετος μουσικός) της νεότερης γενιάς και σταθερός συνεργάτης του Σταύρου Κουγιουμτζή στα χρόνια μετά το ’90, ο Μανώλης Χατζημανώλης, τραγουδά ένα από τα κλασικά τραγούδια του συνθέτη, το «Δίχως την καρδούλα σου», σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου, με τη συνοδεία της Χορωδίας Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη. Ένα τραγούδι που πρωτοηχογραφήθηκε το 1970 από τον Γιώργο Νταλάρα και συμπεριλήφθηκε στο μεγάλο δίσκο «Να ‘τανε το ‘21», παράλληλα με την κυκλοφορία του σε δίσκο 45 στροφών.

«Σταύρος Κουγιουμτζής – Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο»

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που μόλις κυκλοφόρησε σε cd, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Χατζημανώλης, ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Μαρία Κουγιουμτζή,  η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου, ενώ η ηχοληψία έγινε από τον Δημήτρη Μπουρμπούλη και η μίξη από τους Θάνο Καζαντζή, Λεωνίδα Μπεϊλή και Χρυσόστομο Σταμούλη στο studio Polytropon.

Τα πλάνα από τη συναυλία προέρχονται από τη μετάδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε. Τεχνική επεξεργασία video: Θανάσης Γιώγλου.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates