Βαγγέλης Γιαννάκης: Με τη σεμνότητα του Σταύρου Κουγιουμτζή

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ανδρέας Καρακότας, Νάντια Καραγιάννη & Σπύρος Κουτσοβασίλης τραγουδούν τις δημιουργίες του Βαγγέλη Γιαννάκη

12 μελωδικές «Ιχνογραφίες»


Το 2004 κυκλοφόρησε από την Eros Music ένας ξεχωριστός δίσκος που, δυστυχώς δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός. Αναφέρομαι στις «Ιχνογραφίες», με 12 τραγούδια σε μουσική και στίχους του Βαγγέλη Γιαννάκη, βασικό ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα και τη συμμετοχή, σε ένα τραγούδι, του Παντελή Θαλασσινού.

Tα τραγούδια του δίσκου:


1) Τραγουδάκι
2) Βροχές
3) Βόλτα - Παντελής Θαλασσινός, β’ φωνή: Ανδρέας Καρακότας
4) Δίψα
5) Το κλειδί
6) Τραγουδιστής
7) Λήμνος - Ορχηστρικό
8) Σιωπή
9) Γράψε λάθος
10) Τσιφτετέλι
11) Σμυρναίικο
12) Η φωνή*

*Αφιερωμένο στον Στέλιο Καζαντζίδη.
ixnografies giannakis

Ένα «Κυριακάτικο τραπέζι» με Καρακότα & Γιαννάκη


Με αυτή την αφορμή στις 27 Νοεμβρίου 2005 ο Βαγγέλης Γιαννάκης ήταν ο κεντρικός καλεσμένος στην εκπομπή του Σωτήρη Τριανταφυλλόπουλου «Κυριακάτικο τραπέζι» στη ΝΕΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Γιαννάκης ήταν ο συνθέτης του τραγουδιού του σήματος της εκπομπής.

Καλεσμένοι στο τραπέζι ήταν ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Μετρονόμος» Θανάσης Συλιβός, η ηθοποιός Μαρία Κόμη - Παπαγιαννάκη, ο διατροφολόγος Μάκης Πεταλούδης και οι φίλοι του Βαγγέλη Γιαννάκη Ερασμία Γαρυφάλλου, Κατερίνα Πατεράκη και η εντεκάχρονη μουσικός Άννα Πρεζάκη με τη μητέρα της Γεωργία.

Θυμάμαι πως αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, παρακολουθώντας τότε την εκπομπή και ξαναβλέποντάς την σήμερα, εκτός φυσικά από τα τραγούδια του που είχα ήδη ακούσει, ήταν η σεμνότητα αλλά και το χιούμορ του Βαγγέλη Γιαννάκη. Υπήρχαν μάλιστα κάποια σημεία που μου θύμισε έντονα τον Σταύρο Κουγιουμτζή…

Τρεις από τις «Ιχνογραφίες» τραγούδησε ο Ανδρέας Καρακότας, σταθερός συνεργάτης της εκπομπής, ένα ο ίδιος ο Βαγγέλης Γιαννάκης, ενώ στο δεύτερο μισό η Νάντια Καραγιάννη, ο Καρακότας και ο Σπύρος Κουτσοβασίλης παρουσίασαν μια σειρά από παλιά λαϊκά, παραδοσιακά και «έντεχνα» τραγούδια με τη συνοδεία της σπουδαίας ορχήστρας της εκπομπής, την επιμέλεια της οποίας είχε ο Γιώργος Παπαχριστούδης που έπαιξε πιάνο. Έπαιξαν επίσης μπουζούκια ο Θανάσης Βασιλάς και ο Αποστόλης Σταύρακας, βιολί ο Ανδρέας Τράπαλης, ακορντεόν ο Ντάσο Κούρτι, κοντραμπάσο ο Τεό Λαζάρου, κιθάρα ο Βασίλης Χατζηλούκας, κρουστά ο Άγγελος Κουσάκης και κλαρίνο ο Κώστας Δήμου.

Η σκηνοθεσία ήταν της Μαρίνας Λεοντάρη. Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates