Ο Φαίδων Γεωργίτσης ερμηνεύει τρία άγνωστα τραγούδια

Η φωνή του όπως αποτυπώθηκε στο βινύλιο
Ο αγαπημένος ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, το όμορφο, έντιμο παλικάρι του ελληνικού σινεμά, έφυγε από τη ζωή, αλλά άφησε χαραγμένες στην μνήμη μας έντονες τις εικόνες του, να συνοδεύουν τις ανέφελες παιδικές μας αναμνήσεις.

Αναμνήσεις ενός κόσμου αθώου και γενναιόδωρου, όπου η αληθινή αγάπη στο τέλος θριαμβεύει και νικά τους πειρασμούς ενός κόσμου κυνικού και άψυχου.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης αγαπήθηκε κυρίως από τη συμμετοχή του σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι υπήρξε και ερμηνευτής.

Ξεχώρισα και σας παρουσιάζω τρία ξεχασμένα τραγούδια, σε ερμηνεία του Φαίδωνα Γεωργίτση, του γνωστού συνθέτη Βαγγέλη Πιτσιλαδή που περιέχονται στο δίσκο του με τίτλο «Συνάντηση».
pitsiladis3
Η «Συνάντηση» κυκλοφόρησε από την ιστορική δισκογραφική εταιρεία SONORA το 1976.

Περιέχει οχτώ τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Ιατρόπουλου – ο οποίος στο σημείωμά του δίσκου χαρακτηρίζεται ως «ποιητής της νέας γενιάς» με εκρηκτικό ταλέντο - και της Σέβης Τηλιακού, καθώς και τέσσερα ορχηστρικά θέματα.

Ο Πιτσιλαδής διάλεξε τρεις ηθοποιούς να ερμηνεύσουν τα τραγούδια της «Συνάντησης». Τον εξαίρετο Νίκο Βασταρδή, την Τζοβάννα Φραγκούλη (που αναφέρεται μόνο με το μικρό της όνομα στον δίσκο) και τον Φαίδωνα Γεωργίτση.

Η «Συνάντηση» σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί μια απόπειρα του συνθέτη να παρουσιάσει μια «λαϊκή» άποψη της ελαφράς μουσικής.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης ερμηνεύει τα τραγούδια «Ποτέ», «Σ’ αυτήν την πόλη» και το « Αν σε ρωτήσουν».
pitsiladis2 1
Ποτέ
Φαίδων Γεωργίτσης - Τζοβάννα Φραγκούλη - Νίκος Βασταρδής


Σ’ αυτή την πόλη
Φαίδων Γεωργίτσης


Αν σε ρωτήσουν
Φαίδων Γεωργίτσης - Τζοβάνα Φραγκούλη

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates