«Το πατάρι του Φλόκα» με Μανώλη Μητσιά

Μουσική παράσταση με τους: Στέλλα Σαμαρά, Σταύρο Νιφοράτο, Αφροδίτη Χατζημηνά, Μαριάννα Μαυρουδή. Οικοδεσπότης ο Μανώλης Μητσιάς.
13/11/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη δεκαετία του ’70 και για σειρά ετών, στο πατάρι του Φλόκα συναντήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, που αργότερα όρισαν την πορεία του.

Στην παρέα αυτή μπορούσε κανείς να βρει τον Μάνο Χατζιδάκι με το Νίκο Γκάτσο, το Μανώλη Μητσιά, τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Γιώργο Μακράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δήμο Μούτση, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Νίκο Ξυλούρη, αλλά και τον Οδυσσέα  Ελύτη με τον ζωγράφο Γιώργο Σταθόπουλο και τον Γιώργο Λεφεντάριο.

Ανοιχτό προς καινούργιες ιδέες και «μέλη», το πατάρι αποτέλεσε σημαντική αφορμή για να γεννηθούν αρκετές  μουσικές ιδέες εκ των οποίων πολλές βρήκαν το δρόμο τους και παρουσιάστηκαν στο κοινό, χτίζοντας ουσιαστικά το έντεχνο κομμάτι της ελληνικής  μουσικής.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την ιστορία, γεννήθηκε η ιδέα της μουσικής παράστασης με τίτλο «Το πατάρι του Φλόκα» που θα ανέβει στον πολυχώρο της Αθηναΐδας το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Νοεμβρίου και το πρώτο του Δεκεμβρίου.

Οικοδεσπότης των παραστάσεων θα είναι ο Μανώλης Μητσιάς, που θα θυμίσει συζητήσεις και θα χαρίσει μοναδικές στιγμές ερμηνείας τραγουδιών όλων αυτών των δημιουργών. Μαζί του, τέσσερις νέες φωνές θα τραγουδούν με σεβασμό στους δημιουργούς και το ελληνικό τραγούδι.

Οι συντελεστές:


Οικοδεσπότης ο Μανώλης Μητσιάς.

Τραγουδούν: 
Στέλλα Σαμαρά, Σταύρος Νιφοράτος, Αφροδίτη Χατζημηνά (27 & 28 Νοεμβρίου)
Μαριάννα Μαυρουδή (04 & 05 Δεκεμβρίου)

Ορχήστρα:
Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο, ενορχήστρωση)
Βαγγέλης Μαχαίρας (κιθάρα, μπουζούκι, μαντολίνο)
Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο)

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Μακράκης

Info:


27 – 28 Νοεμβρίου & 04 – 05 Δεκεμβρίου

Αθηναΐς Πολυχώρος Πολιτισμού
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλ. κρατήσεων: 2103480080, 2109345378

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 15 Ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates