«Ποιητές.mp3» του Γιάννη Μαθέ

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER) Ο Γιάννης Μαθές βάζει τα ακουστικά του και «φορτώνει» Έλληνες ποιητές στο mp3.
Ο Γιάννης Μαθές συνεχίζει τις παραστάσεις του τις επόμενες δυο Τετάρτες 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου στο θέατρο «Αργώ».

Ο τίτλος της νέας του μουσικής παράστασης είναι «Ποιητές.mp3», ενώ παράλληλα παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο «Λοξά», σε στίχους του Μάνου Σαγκρή και μουσική του ίδιου.

Μετά το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Γιάννης Μαθές βάζει τα ακουστικά του και «φορτώνει» Έλληνες ποιητές στο mp3 στο Θέατρο Αργώ, στο Μεταξουργείο. Στη μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3», οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές φωτίζονται και πάλι μέσα από τη νέα ενορχηστρωτική άποψη του Γιάννη Μαθέ, αλλά και την ευαίσθητα ανατρεπτική ματιά της χορογράφου/σκηνοθέτη Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Ο ήχος από το «πειραγμένο» βιολοντσέλο, τα πολυμορφικά πλήκτρα, τα τύμπανα και ηλεκτρονικά κρουστά, διαμορφώνουν πρωτότυπες διασκευές πάνω σε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα, από τη Σαπφώ, τον Καρυωτάκη, τον Ελύτη, τον Καβάφη, τον Λειβαδίτη, τον Γκάτσο, τον Ελευθερίου και τη Νικολακοπούλου μέχρι τους λαϊκούς ποιητές Παπαδόπουλο και Παπαγιαννοπούλου.

Σημεία στην παράσταση, το καινούριο τραγούδι «Λοξά» και οι βραβευμένοι «Αιρετικοί» σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, καθώς και δύο ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Μίλτου Σαχτούρη που μελοποίησε ο Γιάννης Μαθές, μετά από παραγγελία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου.Θέατρο Αργώ
Ελευσινίων 15
Μεταξουργείο (μετρό Μεταξουργείο)

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου στις 9:00 μμ

Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχηστρώσεις - Ερμηνεία: Γιάννης Μαθές

Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, Ηχοληψία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Artwork: Μάνος Σαγκρής, Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Καφετζόπουλος [πιάνο-πλήκτρα], Σταύρος Παργινός [βιολοντσέλο-μαντολίνο], Λουκάς Κερκύρας [κοντραμπάσο], Αντρέας Φαρμάκης [τύμπανα].


Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates