Παναγιώτης Σδούκος - «Στης προσφυγιάς την αύρα»

Παρουσίαση δίσκου με παραδοσιακά τραγούδια από τη Μικρασιατική Ανατολή. Συμμετέχουν: Κατερίνα Παπαδοπούλου & το «Μουσικό Σεργιάνι».
03/10/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Παναγιώτης Σδούκος είναι ένας νέος ερμηνευτής, δάσκαλος βυζαντινής μουσικής & παραδοσιακού τραγουδιού σε φορείς προαγωγής πολιτισμού. Γεννημένος στην Αθήνα, αναζητά παιδιόθεν τον ήχο και το λόγο του πολιτισμού μας. Το Μάιο του 2012 δημιουργεί το δικό του παραδοσιακό συγκρότημα, που ακούει στο όνομα «Μουσικό Σεργιάνι», με το οποίο παρουσιάζει κατά καιρούς το φωνητικό του έργο. Βραβευμένος -πλέον- ως ερμηνευτής από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στο Παραδοσιακό Τραγούδι (Τεχνόπολη Αθηνών - Ιανουάριος 2014), σημειώνει τη δική του καλλιτεχνική πορεία στο χώρο του τραγουδιού, με σεβασμό και αγάπη προς αυτό που του παραδίδεται και αυτό που προσφέρει.

Βαθιά συγκινημένος από την προσφυγική μικρασιατική ιστορία και τα τραγούδια της παραδόσεως αυτής, επιμελείται τη θεματική της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς, που φέρει το όνομα «Στης προσφυγιάς την αύρα» - παραδοσιακά τραγούδια με μικρασιατικές & ανατολίτικες επιρροές. Ο δίσκος περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια σχεδόν από τα περισσότερα γεωγραφικά μέρη της Ελλάδας, με επιρροές από το προσφυγικό μικρασιατικό περιβάλλον -ως προς την ιστορία, τη γλώσσα, το στίχο, τον ήχο και το ρυθμό- προσαρμοσμένες στα εκάστοτε τοπικά μουσικά δεδομένα.

Έντεκα επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδα -άλλα γνωστά, άλλα άγνωστα και ανέκδοτα- γίνονται η αιτία να γνωρίσουμε το στίγμα εκείνο που μας άφησε ο προσφυγικός πόνος.Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου | Σταδίου & Πεσματζόγλου 5

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 | Ώρα: 20.00 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη


Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates