Ξαρχάκος & Μαρινέλλα στη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Ρίτσου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης - Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης.
«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», η παράσταση που ενθουσίασε  κοινό και τους κριτικούς στο Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει για εννέα μόνο παραστάσεις, από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στο Gazi Music Theatre.

Δύο μεγάλα ονόματα της Ελληνικής μουσικής, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Μαρινέλλα συνεργάζονται για πρώτη φορά, με σκηνοθέτη της παράστασης έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, το Γιώργο Νανούρη.

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», το σημαντικότερο ίσως ποιητικό κείμενο του Γ. Ρίτσου, γίνεται ο καμβάς πάνω στον οποίο ο Σταύρος Ξαρχάκος συνέθεσε το νέο αυτό μουσικό έργο το Γενάρη του 2015 και επέλεξε ως ερμηνεύτρια τη Μαρινέλλα.

Κριτικές για την παράσταση:


«Μια Μαρινέλλα εκπληκτική, έτσι όπως (γενικά) δεν την ξέρουμε ούτε την έχουμε συνηθίσει, να (δι)ερμηνεύει τον μοναδικό ποιητικό λόγο του Ρίτσου με τον τρόπο μεγάλης και πολύπειρης τραγωδού και να μας κρατάει καθηλωμένους»  
Γιώργος Χαρωνίτης - «Αθηνόραμα»

«Η ερμηνεύτρια επέστρεψε ως μαθήτρια του Σταύρου Ξαρχάκου και ως «ηθοποιός» του Γιώργου Νανούρη απαγγέλλοντας και τραγουδώντας Ρίτσο. Στη «Σονάτα του σεληνόφωτος» απέδειξε ότι μπορεί να ξεχάσει τους ερμηνευτικούς κώδικες της πίστας και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις μιας κόντρα παράστασης, τσαλακώνοντας σε μια νύχτα το προφίλ δεκαετιών…»
Δημήτρης Δουλγερίδης - «Τα Νέα»

«Παράσταση - πρόταση που έκλεψε το κοινό, το οποίο φώναζε όρθιο «Μπράβο!» στους σημαντικούς συντελεστές του. Δεν χειροκροτούσε θερμά μόνο, αλλά αποθέωνε τον Ξαρχάκο, τη Μαρινέλλα και τον Νανούρη για το «δώρο» που τους έκαναν. Κι' αυτή είναι η αξία της τέχνης: να σε συνταράσσει, να σε συναρπάζει, να διεγείρει τις αισθήσεις σου και να σε κάνει να νιώθεις γεμάτος και πλήρης σε μια εποχή πολύ δύσκολη…»
Βασίλης Μπουζιώτης - «The Real News»

«Η μουσική επένδυση του Σταύρου Ξαρχάκου υψηλών προδιαγραφών, αντάξια του ποιήματος που συντροφεύει. Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιανίστας με τα όλα του, κεντάει σε όλη τη διάρκεια.  Ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης μαζί με την πλέον ακράδαντη περσόνα της καλλιτεχνικής ζωής, μετουσιώνουν με τη συνδρομή υψηλής ποιότητας μουσικής το ποιητικό αριστούργημα του Ρίτσου και δημιουργούν μια παράσταση - παρακαταθήκη, χωρίς κανένα ταλάντευμα ευκολίας και συγκατάβασης».
Νίκος Ρουμπής - «monopoli.gr»

«Η λιτότητα της σκηνοθεσίας, η μελωδικότητα της μουσικής και η ιδιαιτερότητα της ηρωίδας τόσο στη φωνή όσο και στο συνολικό ύφος, δημιουργούν μια παράσταση, η οποία σίγουρα δε θα ξεχαστεί ποτέ…»
Καλή Βανδώρου - «ogdoo.gr » 

«…Όλοι οι θεατές της μεγάλης αίθουσας του Φεστιβάλ ήταν όρθιοι και συγκινημένοι από το μεγαλειώδες έργο, την άψογη ερμηνεία, τη μαγική σκηνοθεσία και μουσική, χειροκροτώντας για τουλάχιστον τρία λεπτά…»
Γιώργος Πράσινος - «mr-green.gr»

Συντελεστές


Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Ερμηνεία: Μαρινέλλα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Πιάνο: Νεοκλής Νεοφωτίδης
Χορευτές: Αντώνης Σπορίδης, Γιάννης Σταυρόπουλος

Ηχοληψία: Γιάννης Σμυρναίος
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Ενδυματολόγος: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτογράφος: © VaGGiNet/EvaGGelia Thomakou

Info:


Gazi Music Theatre
ΙεράΟδός 7-13

Παραστάσεις:
8, 10, 11, 12, 15, 17 Δεκεμβρίου, στις 21:00
9, 13 & 16 Δεκεμβρίου, στις 20:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates