Ο Γιάννης Λεμπέσης στα 100 δημοφιλέστερα Ρεμπέτικα, Λαϊκά & Παραδοσιακά

Ο Γιάννης Λεμπέσης & η ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα, η Μαρία Σταφυλοπάτη, η Μαριάνθη Λιουδάκη
ξεκίνησαν στο «Αρχοντικό του Σαράντη» (Φυλής 234 πλατεία Αμερικής τηλ. 2108643554 και 2108625040) δυναμικά, όμορφα και με τους καλύτερους οιωνούς.

Το «αφιέρωμα» του Λεμπέση και των συνεργατών του


Το τριήμερο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, Σάββατο 7 Νοεμβρίου βράδυ και Κυριακή 8 Νοεμβρίου μεσημέρι το ρεπερτόριό τους στο «Αρχοντικό του Σαράντη» θα είναι τα 100 δημοφιλέστερα Ρεμπέτικα, Λαϊκά και Παραδοσιακά τραγούδια που άκουσαν και σιγοτραγούδησαν γενιές και γενιές Ελλήνων.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης (συγγραφέας, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και διευθυντής του ogdoo.gr), που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, μαζί με τον Λεμπέση σκέφτηκαν αυτό το τριήμερο όσοι βρεθούν στον υπέροχο χώρο του «Αρχοντικού» να ακούσουν και να τραγουδήσουν με την ορχήστρα τα κλασσικά και διαχρονικά αριστουργήματα της μουσικοποιητικής μας λαλιάς:

Φραγκοσυριανή, Ματόκλαδα, Αλήτη με είπες μια βραδιά, Χατζηκυριάκειο, Καρδιά παραπονιάρα, Συννεφιασμένη Κυριακή, Είμαστε αλάνια, Πως θα περάσει η βραδιά, Τζιβαέρι, Τι σε μέλει εσένανε, Πασατέμπος μέχρι το Δεν θα ξαναγαπήσω, Ρολόι κομπολόι και δεκάδες άλλα πασίγνωστα διαχρονικά και αγαπημένα.

Γιατί όπως λέει ο Λεμπέσης στο βίντεο που συνοδεύει αυτό το σημείωμα: «Το Ρεμπέτικο σμίγει τις ηλικίες και τις γενιές και του κάνει όλους μία παρέα».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates