Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Δώρος Δημοσθένους
Γεννήθηκε ο Δώρος Δημοσθένους
dorΤραγουδιστής & performer από τη Λεμεσό της Κύπρου.
Σπούδασε θεωρητικά και είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη Μονωδία. Ξεκίνησε ως σολίστ στο φωνητικό σύνολο «Διάσταση» Λεμεσό, Κύπρου.

Έχει τραγουδήσει τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού, στη Λυρική Σκηνή Αθηνών, στα μεγάλα θέατρα του Λονδίνου, Her Majesty’s και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη, στο θέατρο του Κρεμλίνο κ.α. Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Θέατρο Τέχνης του Κάρολο Κουν, την ορχήστρα Ossipov της Ρωσίας, το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» κ.α.

Το 1998-1999 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ Grease που ανέβηκε στο θέατρο Βέμπο στην Αθήνα. Την περίοδο 2001 -2003 συμμετείχε στην περιοδεία της Μαρίας Φαραντούρη κι ερμήνευσε μαζί της σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση το έργο Αμοργός του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού τον Ιούνιο 2003 και κυκλοφόρησε το 2005.

Έχει τραγουδήσει σε συναυλίες των Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Λάγιου, Χρήστου Λεοντή, Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Χρήστου Πίττα, Νίκου Πλάτανου, Ευαγόρα Καραγεώργη, κ.ά. Στη δισκογραφία συμμετέχει στο Ίνατι του Δημήτρη Λάγιου, Των Αθανάτων και η Καρδία μου Πεθυμώντα του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Τα μυστικά του Κήπου και Κηποθέατρο του Νίκου Κυπουργού, «Ο Τεμπέλης Δράκος» του Γιώργου Χατζηπιερή, «Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά» του Λουκιανού Κηλαηδόνη κ.α.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!