Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε η Γιούλη Τσίρου (1963)
Γεννήθηκε η Γιούλη Τσίρου (1963)
gilouliΜια τραγουδίστρια με ιδιαίτερο «χρώμα» στη φωνή της.
Την πρωτοακούσαμε το 1979, στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα, στο «θρυλικό» «Σεργιάνι στον κόσμο» του Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα χρόνο μετά, η Γιούλη Τσίρου συμμετείχε στις «Ρίζες» του Γιάννη Μαρκόπουλου, ενώ μέχρι το 1988, τραγούδησε σε δίσκους του Κώστα Γανωτή, του Χάρρυ Κλυνν, των «Παιδιών από την Πάτρα» και των «Ζιγκ Ζαγκ».

Το 1988 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Κάθε βράδυ τραγουδάω» με πέντε τραγούδια του Γιώργου Ζήκα και πέντε της Βάσως Αλλαγιάννη. Η παραγωγή έγινε από τον Γιώργο Νταλάρα που συμμετείχε τραγουδώντας σε δυο τραγούδια…

Στα κατοπινά χρόνια η Γιούλη Τσίρου παρουσίασε άλλους τέσσερις προσωπικούς δίσκους κι ένα cd single, με τελευταίο το «Στα παζάρια του κόσμου» το 2003, που περιείχε δέκα διασκευασμένα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, σε στίχους Ξενοφώντα Μπρουντζάκη και παραγωγή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Πρέπει να σημειώσουμε πως το 1992 η Γιούλη Τσίρου έκανε φωνητικά στον Στέλιο Καζαντζίδη στο δίσκο «Βραδιάζει» σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους της Σώτιας Τσώτου και της Τασούλας Θωμαΐδου.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!