Σάν Σήμερα
Έφυγε ο Σπύρος Δόριζας (2013)
Έφυγε ο Σπύρος Δόριζας (2013)
DORIZAS
Ταλαντούχος ντραμίστας που συνεργάστηκε με λαμπερά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού,

όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Χρήστος Δάντης, η Πέγκυ Ζήνα, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, ο Νίκος Κουρκούλης, αλλά και με τη Μαρινέλλα, το Γιώργο Νταλάρα κ.ά.

Είχε γεννηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 1970 και μεγάλωσε στο Σικάγο. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των έντεκα ετών, στο υπόγειο του σπιτιού του.

Σπούδασε κρουστά στο πανεπιστήμιο Depaul του Σικάγο, συνεργαζόμενος με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο, της Λυρικής Όπερας. Μελέτησε επίσης με τον Joel Spencer και άλλους κορυφαίους ντράμερς της περιοχής του. Ήταν μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών D.C.I., των Cavaliers Drum & Bugle Corps, το διάστημα 1990-1992. Διετέλεσε επίσης καθηγητής κρουστών στους Cavaliers, στους Blue Stars και στην μπάντα του Prospect High School ενώ παράλληλα έπαιξε με διάφορα jazz, rock και world music συγκροτήματα. Τον Απρίλιο του 2003 ήρθε στην Αθήνα και γρήγορα καθιερώθηκε σαν session drummer στη δισκογραφία ενώ έδωσε και δυναμικό παρόν στις ζωντανές εμφανίσεις σε μεγάλα σχήματα. Ταυτόχρονα δίδασκε στο Modern Music School - Αθήνας και Χαλκίδας.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!