Τελικά τι ραδιόφωνο θέλετε;

Σε μια σειρά «αναπάντητα» ερωτήματα ζητάμε την δική σας συνδρομή.
Τηλεοπτικό ραδιόφωνο ή ραδιοφωνική τηλεόραση;

Παλιότερα θεωρούσαμε ως ένα βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του ραδιοφώνου έναντι της τηλεόρασης την ιδιότητα της ακοής να αφήνει ελεύθερη την φαντασία μας να δημιουργήσει τις δικές της μοναδικές εικόνες.

Να «σκιτσάρουμε» το πρόσωπο του παραγωγού έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην εκφραστική του φωνή, να «διαρρυθμίσουμε» το ραδιοφωνικό στούντιο, να φανταστούμε τις εικόνες της ραδιοφωνικής αφήγησης.

Σήμερα όλο και περισσότερο το ραδιόφωνο με την συνδρομή της τεχνολογίας (web κάμερες) «οπτικοποιείται» με αποτέλεσμα να έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς επί το έργον.

Στο εξωτερικό η τάση του τηλεοπτικού ραδιοφώνου έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας σε σημείο οι πιο επιτυχημένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί να ακολουθούν αυτό το μοντέλο.

Τελικά μήπως το ραδιόφωνο εξελιχθεί στην φτηνή τηλεόραση του μέλλοντος και η μαγεία του εξαϋλωθεί από την δίψα του κοινού για ζωντανή δράση;

H προσθήκη της εικόνας θα το διασώσει από την επέλαση των νέων τεχνολογιών και των social media ή θα το εξαφανίσει καθιστώντας το περιττό;

Σε αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα ζητάμε την δική σας συνδρομή.

Τελικά τι ραδιόφωνο θέλετε;

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates